Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Απάντηση στον Κων/νο Μπογδάνο για το αυθάδικο «ρο» του Κώστα Αρβανίτη στο όνομα του Λόρκα, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

 

Κύριε Μπογδάνε… το ρο δεν το πρόσθεσε ο Κώστας Αρβανίτης το πρόσθεσα εγώ από κεκτημένη ταχύτητα… “Εκτελέστε” εμένα και αφήστε ήσυχους τους Αριστερούς, την Αριστερά και την Ποίηση. 

 

Τα γράμματα φι και ρο στο πληκτρολόγιο είναι πολύ κοντά. Με την ταχύτητα που πληκτρολογούμε όσοι βιοποριζόμαστε από τη γραφή- αρθρογράφοι, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, εν γένει γραφιάδες- συμβαίνουν λάθη.

Ένα τέτοιο, σοβαρό λάθος εμφανίστηκε προ ημερών στο άρθρο του Κώστα Αρβανίτη για τη θλιβερή επέτειο εκτέλεσης του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα που δημοσιεύθηκε στο iporta.gr. Ένα αυθάδικο “ρο” έκανε τον Φεντερίκο Φρεντερίκο. Πώς έγραφε ο Ρασούλης… “φαντάσου φτάνει και μια νότα κι αλλάζεις όλο το σκοπό”. Εδώ αρκούσε ένα ρο για να κατηγορηθεί δημόσια ο Κώστας Αρβανίτης από τον βουλευτή της ΝΔ Κων/νο Μπογδάνο.  ΕΔΩ το άρθρο στην Πόρτα

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη του λαθεμένου τίτλου στο άρθρο του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη. Άλλωστε προσεκτική ανάγνωση καταδεικνύει την ορθότητα του ονόματος του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, όπως άλλωστε σωστά χρησιμοποίησε σε όλο τον σχολιασμό του ο κος Αρβανίτης. Ο Κώστας γνωρίζει και από δημοσιογραφία και από ποίηση και από ταχύτητες και από δαίμονες των πληκτρολογίων. Ελπίζω να μην με “εκτελέσει” ως άλλος αλάθητος κριτής των πάντων.

Δυστυχώς, ο αγαπητός πρώην συνάδελφος και νυν βουλευτής με την ΝΔ κος Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε μείζον θέμα κάτι, που υπό άλλας συνθήκας,  θέλω να πιστεύω,  θα προσπερνούσε ή θα έδειχνε περισσότερο χιούμορ .  Γιατί το θέμα μας δεν είναι οι… «εκτελέσεις» των πολιτικών αντιπάλων, αγαπητέ Κωνσταντίνε. Το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η συνεργασία και το καλό αποτέλεσμα για όλους.  ΕΔΩ η δημοσίευση του Κων/νου Μπογδάνου που στοχοποιεί τον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

Ζητώ ειλικρινά δημόσια συγγνώμη από τον Κώστα Αρβανίτη για την αναστάτωση που του προκλήθηκε  και την τροπή που πήρε από τον κο Μπογδάνο ένα δικό μου λάθος. Θα φροντίσω να …εκτελώ στο μέλλον με λιγότερη ταχύτητα τη δακτυλογράφηση και να αποκτήσω παράλληλα και καμιά δεκαριά ζευγάρια μάτια. Το κακό  ελλοχεύει . Θλιβερό αλλά αληθινό.

Με εκτίμηση,

Τζίνα Δαβιλά

Διεύθυνση –Αρχισυνταξία στο iporta.gr

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Κατηγορίες και αλήθεια: η περιπέτεια ενός υφυπουργού των Εξωτερικών, του Αντώνη Διαματάρη
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 17ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Η κυβέρνηση σκοτώνει το ΚΕΘΕΑ, του Κώστα Αρβανίτη
3 Σχόλια
  • ΙΙΑΤ
    24 Αυγούστου 2019 at 20:55

    κα. Δαβηλά,
    ωραία και πειστικά τα γράψατε και μπράβο σας. Προφανώς ο κος Μπ. τα γνωρίζει, αλλά βρήκε ευκαιρία να δείξει πόσο προσέχει τι γράφουν οι πολιτικοί αντίπαλοί του….

    ΥΓ: …Τα γράμματα φι και ρο στο πληκτρολόγιο είναι πολύ κοντά. …
    ‘Οντως. Όπως κι εκείνο το λ(άμδα), δίπλα στο πλήκτρο για τον τόνο!
    Έχει προξενήσει πολύ γέλιο… Τι να κάνεις!!

  • Gina Davila
    21 Αυγούστου 2019 at 23:56

    @ Γιώργος Φραντζεσκάκης:
    Σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα και την ευγένειά σας. Ήταν χρέος μου να αποκαταστήσω την αλήθεια. Δεν θα μπορούσα να αφήσω ακάλυπτο οποιονδήποτε, πόσω μάλλον τον κο Κώστα Αρβανίτη τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι βαθιά. Να είστε πολύ καλά.
    ΤΔ

  • Γιώργος Φραντζεσκάκης
    21 Αυγούστου 2019 at 19:29

    Μπράβο σας, Κυρία Δαβηλά. Οι άνθρωποι που παραδέχονται τα λάθη τους – έστω και τόσο επουσιώδη όσο αυτό – παροπλίζουν τους ανθρώπους που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα (και εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε – κατά τη γνωστή ρήση).
    Μόνο μπράβο σας. Τίποτε άλλο.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.