Αναγνώστες

“Αν με το κείμενό σου ενοχλείς, αυτό δείχνει πως κάνεις καλά τη δουλειά σου”, της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων (έναντι Σταδίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ), «Πηγές Καλλιθέας»

Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

Μαρία Σκαμπαρδώνη είναι Δημοσιογράφος και Αναγνώστρια της iΠόρτας

 

Αυτή είναι μία φράση που άκουσα από κάποιους φίλους μου δημοσιογράφους οι οποίοι βρίσκονται σε αυτό το χώρο πολλά περισσότερα χρόνια από εμένα. Με συμβούλευσαν να μη φοβάμαι τις ποικίλες αντιδράσεις, αλλά να γνωρίζω πως όσο περισσότερες απόψεις γεννά ένα κείμενό μου, τόσο πιο καλό αυτό είναι. Μου έλεγαν πάντοτε πως  “αν με το κείμενό σου ενοχλείς, αυτό δείχνει πως κάνεις καλά τη δουλειά σου’’.

Ο δημοσιογράφος, ο αληθινός δημοσιογράφος, είναι εκείνος που μάχεται για την αλήθεια και δε φοβάται να αντιπαρατεθεί με τις βλαβερές αντιλήψεις, τα κακώς κείμενα και της κοινωνίας και προσπαθεί να τα αλλάξει.
Δεν τον απασχολεί αν θα δημιουργήσει αρνητικές αντιδράσεις. Αντιθέτως τις επιδιώκει. Είναι σπουδαίο να μην είμαστε αρεστοί σε όλους, είναι σημαντικό η φωνή μας να είναι ένα όχημα που θα μάχεται εναντίον των λανθασμένων νοοτροπιών της κοινωνίας μας. Δεν πρέπει να φοβάσαι να τσαλακωθείς; πρέπει να το επιδιώκεις.

Η αληθινή δημοσιογραφία δεν κρύβεται, δε θυσιάζει την αξιοπρέπεια και την αλήθεια για τις πολιτικές επιδιώξεις, τα συμφέροντα και τις κλίκες. Είναι επίμονη, διαθέτει πείσμα και άτρωτη υπομονή, δεν ησυχάζει μέχρι να βρει όλα αυτά που ψάχνει. Δε θέλει να είναι φίλη με όλους, επιθυμεί να δημιουργεί διαφορετικές απόψεις, θέλει να ακούσει και το ‘’μπράβο’’, αλλά και το ‘’τι μας λέει τώρα αυτή’’.

Η πρόοδος έρχεται μόνο όταν υπάρξουν άνθρωποι οι οποίοι δε θα διστάσουν να αμφισβητήσουν τις υπάρχουσες αλήθειες και να αγωνιστούν για έναν δικαιότερο κόσμο. Και ο αληθινός δημοσιογράφος το γνωρίζει αυτό καλά.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
FOKAS_2014_LOGO_1.jpg
Η Μαρία Γαλανού η τυχερή αναγνώστρια της Πόρτας για το κόσμημα αξίας 100 ευρώ!
Ήρθε η ώρα της, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
13015010_1702285126710866_1926565307_n.jpg
ΔΝΤ πίνεις! Και ψεύδεσαι και πίνεις, της Ματίνας Ράπτη-Μιλήλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.