Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Πρόσωπα - Αφιερώματα

Αντέχει ο Ντίνος!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Φαίνεται πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο Διονύσης Σαββόπουλος αποκλείεται να ξεχάσει τα λόγια και ένα μικρό δώρο που του έκανε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, πριν από 55 και πλέον χρόνια, σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, αφού είναι σαφές ότι τον έχουν σημαδέψει:

«Πρόσεχε παιδί μου εκεί που θα πας, γιατί η Αθήνα είναι γάτα και θα σε κατουρήσει». Και με το που ολοκληρώθηκε το γεύμα (προσφορά του ποιητή ως αποχαιρετιστήριο στον 18χρονο Νιόνιο), του πάσαρε μια χαρτοπετσέτα με γραμμένο ένα τετράστιχο, το οποίο ο σπουδαίος τραγουδοποιός σπάνια ξεχνάει να τραγουδήσει σε συναυλία του, ή επαφή με το κοινό σε διάφορες εκδηλώσεις.

«Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας
Ποτέ δεν λένε την αλήθεια
Ο κόσμος υποφέρει και πεινά

Κι εσείς τα ίδια παραμύθια»

Το τραγούδησε συνοδεία πιάνου και χθες το βράδυ ο Σαββόπουλος, στο πλαίσιο της βράβευσής του (μαζί με τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη και τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Μανώλη Κορρέ) από την ετήσια έκδοση Πολιτισμού «Επίλογος», που βγαίνει επί 27 χρόνια παραμονές Χριστουγέννων με τα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς και με την άγρυπνη επίβλεψη του Κώστα Γεωργουσόπουλου και του Γιάννη Μπασκόζου. Η εκδήλωση τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος επέδωσε τα βραβεία στους τρεις σημαντικούς Έλληνες, ενώ την παρουσίαση επιμελήθηκε ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη (της Πειραιώς) σίγουρα έφυγαν πλουσιότεροι από όσα άκουσαν. Και βαθύτατα συγκινημένοι από τον αρχιτέκτονα Μ. Κορρέ, ο οποίος αγάπησε τόσο πολύ τη δουλειά του σχετικά με την αναστήλωση αρχαίων μνημείων, που ανέφερε:

«Αν ήμουν πλούσιος, θα πλήρωνα για να κάνω τη δουλειά αυτή»!

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
llll.png
They shoot horses, don’t they ?, του Νίκου Βασιλειάδη
Did you ever want to speak?, του Νίκου Βασιλειάδη
Η Μονή της Χώρας των Ζώντων και η μυστική σημασία της, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.