Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Ρόδου για τα σκουπίδια, του Φώτη Χατζηδιάκου (τ. Δήμαρχος Ρόδου)

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Ρόδος 26-06-2021

Ανοικτή επιστολή στον κ. Δήμαρχο Ρόδου

κ. Καμπουράκη, θα πρέπει να ζητήσετε μια μεγάλη συγνώμη για την κατάντια του νησιού μας και να δώσετε απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα των Ροδιτών.

Ανακύκλωση επι των ημερών μου ως Δήμαρχος Ρόδου, 2017

Ανακύκλωση επι των ημερών μου ως Δήμαρχος Ρόδου, 2017

Ανακύκλωση επι των ημερών μου ως Δήμαρχος Ρόδου, 2017

Ανακύκλωση επι των ημερών σας, κύριε Καμπουράκη, Ρόδος, 2021

Ανακύκλωση επι των ημερών σας, κύριε Καμπουράκη, Ρόδος, 2021

Ανακύκλωση επι των ημερών σας, κύριε Καμπουράκη, Ρόδος, 2021

Ανακύκλωση επι των ημερών σας, κύριε Καμπουράκη, Ρόδος, 2021

Ο μεγάλος Αβραάμ Λίνκολν είπε: «Μπορεί να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό, αλλά όχι όλους για όλο τον καιρό». Αυτό ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή σας κ. Καμπουράκη.

Αντί της «εκκωφαντικής» σιωπής σας, την ώρα που η πόλη και τα χωριά της Ρόδου πνίγονται στα σκουπίδια, οφείλετε πρώτα απ’ όλα να ζητήσετε μια μεγάλη συγνώμη από τους Ροδίτες-σες για την σωρεία των εγκληματικών ενεργειών και παραλείψεών σας, σχετικά με την αποκομιδή και την διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου μας και ακολούθως στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο, να απαντήσετε στα παρακάτω αμείλικτα ερωτήματα μας, προκειμένου να διαμορφώσουν πλήρη άποψη οι συνδημότες μας.

Επειδή εμείς δεν έχουμε μάθει στη ζωή μας να κοροϊδεύουμε, ούτε τους λίγους, ούτε τους πολλούς, παραθέτουμε τα δεδομένα:

-Την 01/09/2019 αναλαμβάνετε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας.

-Συνεχίζετε την υλοποίηση της υπογεγραμμένης από εμάς σύμβασης για την καθαριότητα του Δήμου Ρόδου η οποία εξελίσσεται ομαλά, αφού τα τιμολόγια και οι εργασίες παραλαμβάνονται και εξοφλούνται κανονικά.

-Από την πρώτη στιγμή γνωρίζετε ότι η σύμβαση λήγει στις 6 Ιουνίου του 2020.

-Τον Μάρτιο η χώρα μπαίνει σε καραντίνα, λόγω του covid-19. Τα πάντα κλειστά, όμως εσείς δεν ενεργοποιείτε το δικαίωμα του Δήμου Ρόδου που προβλέπεται στη σύμβαση για μονομερή περικοπή του έργου έως και 50% λόγω της πανδημίας. Συνεχίζετε να παραλαμβάνετε όλα τα δρομολόγια και πληρώνετε μέχρι τον Μάιο 2020.

-Τον Ιούνιο του 2020 και αφού προηγούμενα έχετε ικανοποιήσει τα προσωπικά σας «θέλω», με τον εξοβελισμό της τοπικής εταιρείας «ΣΤΗΡΙΞΗΣ Α.Ε.» από την κοινοπραξία, ασκείτε το έτερο μονομερές δικαίωμα που εμείς προβλέψαμε και παρατείνετε τη σύμβαση για ένα χρόνο, μέχρι τις 6 Ιουνίου του 2021, χωρίς όμως να ασκήσετε, για άλλη μια φορά, το μονομερές δικαίωμα μείωσης του συμβατικού αντικειμένου, και ενώ η Ρόδος λειτουργεί με το 20% της τουριστικής κίνησης του 2019 λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

– Δεν υπογράφετε νέα σύμβαση με την ΕΕΑΑ για την ανακύκλωση και αφού εξοβελίζετε «τεχνηέντως» και την εταιρεία που λειτουργεί το ΚΔΑΥ, το «προικίσατε» στον νέο «εκτρωματικό» περιφερειακό ΦΟΔΣΑ μαζί με τη ΣΔΙΤ κατασκευής ΜΕΑ, ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ, που εμείς δώσαμε μάχες με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εγκριθεί για τον δήμο μας.

-Με τη λήξη της παράτασης η Ρόδος βουλιάζει στα σκουπίδια, παρότι δεν έχει ανοίξει ακόμη η τουριστική κίνηση λόγω της πανδημίας. Εσείς πανηγυρίζετε διότι πιέσατε τον εργολάβο να συμβιβαστεί στα 3.299.000 συν 999.000 ευρώ, ενώ αν ασκούσατε το δικαίωμα του μονομερούς περιορισμού κατά 50% θα πληρώνατε μόνο 2.500.000 Ευρώ για ένα χρόνο.

Τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν και για τα οποία οφείλετε να απολογηθείτε στο Ροδιακό λαό και στο δημοτικό συμβούλιο που συνεχώς παραπλανείτε, είναι τα παρακάτω:

1. Γιατί ενώ γνωρίζατε ότι η σύμβαση λήγει τον Ιούνιο του 2021 δεν προχωρήσατε έγκαιρα σε προκήρυξη νέας διαγωνιστικής διαδικασίας προκειμένου να μην περιέλθει το νησί στην τραγική και δυσφημιστική αυτή κατάσταση ;

2. Υπάρχει εισήγηση της Δνσης Καθαριότητας που δηλώνει αδυναμία υλοποίησης της αποκομιδής από το έτος 2020 και εν μέσω πανδημίας ;

3. Ποιες ενέργειες κάνατε για να προετοιμάσετε νέο διεθνή διαγωνισμό, τον οποίο εξαγγείλατε εδώ και δύο χρόνια και μάλιστα με προϋπολογισμό 8.000.000 ευρώ το χρόνο, όταν καταγγείλατε τον προηγούμενο των 4.500.000 ευρώ ;

4. Με ποιες διαδικασίες προχωρήσετε στην ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών; Εδώ η απάντηση είναι γνωστήΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.

5. Με τι εξοπλισμό επιχειρείτε να καθαρίσετε το νησί; Με την «φωτογραφική» μίσθωση 10 παλαιών απορριμματοφόρων ; Είναι αντίστοιχα των προηγούμενων, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕURO 6 ή παλιάς τεχνολογίας ΕURO 3 που ήδη ακινητοποιούνται στο δρόμο και στα συνεργεία, «πισωγυρίζοντας» το νησί σε άλλες εποχές ;

6. Θα υπάρχουν υπηρεσίες σάρωσης στους δρόμους και τα πεζοδρόμια; Με τους 60 που θα προσλάβετε με παράνομες διαδικασίες;

7. Που είναι οι λοιπές υπηρεσίες για τη ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΉ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΝΔΟ ;

8. Θα λειτουργήσει η Ανακύκλωση με το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών, πως, πότε και με ποιούς ;

9. Έχετε υπογράψει ή προετοιμάσει σύμβαση με την ΕΕΑΑ για την διάθεση των ανακυκλώσιμων υλικών;

10. Συναισθάνεστε τη ζημία που προκαλείτε στην εικόνα του νησιού, στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του και τις προεκτάσεις για τον τουρισμό;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απασχολούν τους συνδημότες μας, που βιώνουν μια απίστευτη και πρωτοφανή κατάσταση, που υποβαθμίζει και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων, την εικόνα του νησιού και το τουριστικό προϊόν, αφού οι λιγοστοί τουρίστες βλέπουν παντού σκουπίδια, και δυστυχώς σε λίγο καιρό, με αποκλειστική σας ευθύνη, οι τραγικές και απαράδεκτες εικόνες των σκουπιδιών θα ταξιδεύουν σ’ όλο τον κόσμο.

Για όλα αυτά και τις παράνομες διαδικασίες που ακολουθήσατε, με την κατάτμηση ενός τόσο μεγάλου και σοβαρού έργου, αντί της διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού, εμείς δεν θα προσφύγουμε, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε ζημιά στον τόπο μας, ούτε θέλουμε να δώσουμε άλλοθι στο έγκλημα που εσείς διαπράττετε σε βάρος της Ρόδου.

Όμως, η υπογραφή παράνομων συμβάσεων με εταιρείες που δεν έχουν αντικείμενο εργασιών την αποκομιδή και τροποποίησαν το καταστατικό τους 3 μέρες πριν την «φωτογραφική» προκήρυξη, για την εκτέλεση παράνομου έργου, αφού δεν διαθέτουν την απαιτούμενη έγκριση-διαπίστευση από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, δεν θα περάσουν απαρατήρητα από τις συναρμόδιες αρχές που τις ελέγχουν αυτεπάγγελτα. Οι συμβάσεις αυτές με αντισυμβαλλόμενους τους «συνήθεις υπόπτους» εργολάβους δεν πρόκειται να πληρωθούν, γιατί αυτό επιβάλει η νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Αυτή είναι η «ΛΑΜΨΗ» της Ρόδου που οραματιστήκατε κ.Καμπουράκη;

Κρίμα για την Ρόδο, κρίμα για τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες !!!

Φώτης Χατζηδιάκος

τ.Δήμαρχος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 

SHARE
RELATED POSTS
Φώτης Χατζηδιάκος: “Μπείτε στον αγώνα με αισιοδοξία” – Ευχές στους υποψηφίους φοιτητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις
Ο Ήλιος-Θεός της Ρόδου δώρο στο νησί μας από τον γλύπτη Lello Esposito, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]
Γιώργος Νικητιάδης: “Κανείς δεν περισσεύει”. Το ενωτικό μήνυμα του πρώην Υπουργού Τουρισμού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.