ΕΥ ΖΗΝ

ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ… και αναζητώ τις ρίζες μου! – 2η εκδήλωση την 1η Νοε., της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Μετά την επιτυχημένη έναρξη των δράσεων μας με τίτλο «ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ», με την επίσκεψη στον Ιπποκράτειο Βοτανικό Κήπο της Symbeeosis, σας προσκαλούμε στην επόμενη εκδήλωσή μας, με ομιλητή τον ιστορικό Μιχάλη Βαρλά, την Τρίτη 1η Νοεμβρίου, 17.30 στην Αίθουσα Ορυκτών και Πετρωμάτων Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13, Κηφισιά).

Θέμα: «Ποιος/Ποια νομίζεις ότι είσαι;»

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις ρίζες μας; Μπορεί αυτή η γνώση να μας απελευθερώσει; Ο ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς με πολύχρονη εμπειρία στην ανασύσταση γενεαλογικών δέντρων, κρατά το κλειδί για όσα συνδέουν το χθες με το σήμερα της ζωής μας. Όπως έχει πει και η Σιμόν Βέιλ: «Το να έχεις ρίζες είναι η πιο σημαντική και παραγνωρισμένη ανάγκη της ανθρώπινης ψυχής».

«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» είναι ο τίτλος της νέας ενότητας δράσεών μας που προτρέπει να εγκαταλείψουμε συνήθειες που μας βλάπτουν και να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που μας ενισχύει ψυχικά και σωματικά και μας θωρακίζει απέναντι σε κάθε είδους αντιξοότητες. Κάθε μήνα, άνθρωποι του Πολιτισμού «μπολιάζουν» τη σκέψη μας με μια «άλλη ματιά» που θ’ αποτελέσει εργαλείο φυσικής και πνευματικής ενδυνάμωσής μας.

📅 Δηλώστε συμμετοχή ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τρίτη 1η Νοεμβρίου, 17.30, Αίθουσα Ορυκτών και Πετρωμάτων Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13, Κηφισιά).

SHARE
RELATED POSTS
Τα κακομαθημένα, του Σταύρου Θεοδωράκη
Ευχές από το ΠΟΤΑΜΙ στους αναγνώστες του iPorta.gr!
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος ή Ναζιανζηνός, στενός φίλος του Μ.Βασιλείου και Μέγας ποιητής, 25 Ιανουαρίου τιμάται
Τα πρώτα κάλαντα στο Δήμαρχο, από τα παιδιά του Κέντρου Ελπίδα Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.