Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ανακοίνωση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Spread the love

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών εξέδωσε ανακοινωθέν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω της παρουσίας του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Σπιτιού» μαζί με τον Ερντογάν και τον ηγέτη των κατεχομένων της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ.

Η Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών στο ανακοινωθέν της, ανάμεσα στα άλλα, υποστηρίζει πως «κατανοούμε για ποιο λόγο ο Σεβασμιώτατος γίνεται στόχος, αφού στον ελάχιστο χρόνο της διακονίας του διορθώθηκαν και τακτοποιήθηκαν πάρα πολλά θέματα τα οποία αν θα συνεχίζονταν θα εγκυμονούσαν μεγάλους κινδύνους για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είναι από τους πρώτους Ιεράρχες που χωρίς φόβο και πάθος έχει υπερασπιστεί τα δίκαια του ευρύτερου Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου παντού και κυρίως ενώπιον των αρχών της Τουρκίας. Το έχει κάνει αυτό όχι εκ του ασφαλούς, όπως κάνουν πολλοί δυστυχώς για εντυπωσιασμό και προσωπικό όφελος. Οι ίδιοι που επιτίθενται κατά του Αρχιεπισκόπου, με αφορμή την παρουσία του σε τελετή στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρ.Τ. Ερντογάν, είναι αυτοί που ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τα πάνδεινα που έχει υποστεί ο Ελληνισμός της Πόλης αλλά και άλλες ιστορικές Ελληνικές Κοινότητες. Οι ίδιοι κύκλοι είναι αυτοί που δεν έχουν επιδείξει κανένα ενδιαφέρον και αδιαφορούν σήμερα πλήρως για τις προσπάθειες που γίνονται με στόχο την ανατροπή των αποτελεσμάτων των δεινών που έχει υποστεί ο Ελληνισμός της Πόλης.

Κατανοούμε για ποιο λόγο ο Σεβασμιώτατος γίνεται στόχος, αφού στον ελάχιστο χρόνο της διακονίας του διορθώθηκαν και τακτοποιήθηκαν πάρα πολλά θέματα τα οποία αν θα συνεχίζονταν θα εγκυμονούσαν μεγάλους κινδύνους για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Οι υπαίτιοι που δημιούργησαν τους κινδύνους αυτούς υποδαυλίζουν αυτές τις επιθέσεις.

Το Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών».

 

SHARE
RELATED POSTS
Γιώργος Αρκουλής
Το ταξίδι δεν έχει Λωζάννη, ούτε Κοζάνη, του Γιώργου Αρκουλή
13151741_10207909895578231_5093440124938901213_n.jpg
Ημερολόγιο γραφείου 18.10.2017. [εις μνήμην Ανδρέα Παπανδρέου], της Άννας Κοντοπίδη
Ντέιβιντ Μπάουι: Συνέντευξη μ’ ένα θρύλο, της Μαρίας Καρχιλάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.