Πόρτα στην Πολιτική

Ανακοίνωση για τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τον αιγιαλό

Spread the love

Οι εκτρωματικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τον αιγιαλό, προσβάλουν το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη χρήση του και προωθούνται στο όνομα της δήθεν της ανάπτυξης, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η ανάπτυξη δεν πρέπει να υπονομεύει, αλλά να στηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος, διαφορετικά είναι έγκλημα διαρκείας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής έχει ήδη αποφανθεί ότι: «Πάσα κατασκευή ή εγκατάσταση στις ακτές συγχωρείται μόνο για λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεόντως τεκμηριωμένου, και ουδέποτε χάριν ιδιωτικών συμφερόντων».

Το ΠΡΑΤΤΩ καλεί την κυβέρνηση, αντί να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα με την καταστρατήγηση των εγγυήσεων για τον αιγιαλό, να εξυπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα και να υλοποιήσει τις έτοιμες αποφάσεις για γραμμές βάσης, κλείσιμο κόλπων και επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

SHARE
RELATED POSTS
Ο Τσίπρας και οι άλλοι, του Χρήστου Μαγγούτα
Μανώλης Γλυνός:«Mε ευθύνη της Περιφέρειας κακή η κατάσταση του Επαρχιακού & Εθνικού δικτύου στα νησιά»
Η προχειρότητα του “Κλεισθένη”, του Χαράλαμπου Κόκκινου [Χωρ. Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.