Το σχόλιο της ημέρας

Ανίδεοι και άκαπνοι στο τιμόνι, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Η επίρριψη ευθυνών οι καρατομήσεις κλπ στην αστυνομία για το φρικτό και αποτρόπαιο περιστατικό-ένα ακόμα-είναι ένα από τα χειρότερα δείγματα πολιτικής ανανδρίας που έχω δει. Το λέω μετά γνώσεως και πείρας. Ιδίως η αστειότητα των «ευθυνών» της τροχαίας. Και μη μου πείτε πως η ανανδρία είναι σεξιστική έκφραση γιατί δεν βρίσκω άλλη λέξη και αν βρω θα είναι αγοραία και ακατάλληλη. Η ευθύνη είναι αμιγώς κυβερνητική. Των αρμοδίων υπουργών και του πρωθυπουργικού επιτελείου. Ανίδεοι και άκαπνοι και άρα αθώοι μετακυλίουν τις δικές τους ευθύνες.

•Πρώτα και κυρια. Μερικές απαντήσεις σε σύνθετα θέματα είναι πολύ απλές. Η κυβέρνηση είχε ένα σιωπηλό turbo στη μηχανή της. Τον Λευτέρη Οικονόμου. Υφυπουργό Προστασιας του Πολίτη de facto υπευθύνου για την Αστυνομία. Πολυπειρος χαλκέντερος, ικανότατος. Πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ. Πίσω από τις επιτυχίες που διαφημίζει ο Πρωθυπουργός σε διάφορα μέτωπα η απάντηση είναι ο Λευτέρης. Ο Μητσοτάκης τον άλλαξε. Δικαίωμα του η ανοησία. Ο πρωθυπουργός δεν είναι παντρεμένος με έναν υφυπουργό. Αντ ‘ αυτού όμως ποιος; Οκ.Κατσαφάδος που σιωπά. Τι να κάνει ο Κατσαφάδος κ.Πρωθυπουργέ; Τι να κάνει σε αυτό το πόστο; Και μιλάω για τα ενδότερα που δεν γίνονται αντιληπτά. Είχε τον Θεοδωρικάκο. Οκ , γουστάρει την επικοινωνία. Αλλά ήξερε να σηκώνει και το τηλέφωνο ήξερε τη γλώσσα που απαιτείται. Και αντ ‘ αυτού ο Μηταράκης… αν είναι δυνατόν! Και μετά από λίγες μέρες ο Οικονόμου, ο άλλος Οικονόμου. Ικανός άνθρωπος αλλά δεν ξέρει το θέμα. Ίσα που είχε προλάβει να μάθει τι θα πει αθλητισμός. Και αντ’ αυτού ο Βρούτσης. Τι περιμέναμε. Να ξέρει τι θα πει bad blue boys; τις αδελφοποιήσεις των χούλιγκαν; Ποιος σου φταίει που παραπαίετε κ.Πρωθυπουργέ; μα οι επιλογες. Αν υπήρχε Λευτέρης στο Προστασιας του Πολίτη αυτό δεν θα είχε συμβεί. Πώς το ξέρω; Ε, το ξέρω. Αν απορείτε να σας το εξηγήσω εκ του σύνεγγυς.

•Τι να έκανε η αστυνομία κ.Μητσοτάκη; Να πει σε συλλαμβάνω επειδή είσαι Κροάτης; δεν σου επιτρέπω να μπεις επειδή είσαι Κροάτης; σε απελαύνω επειδή είσαι Κροάτης; σε συλλαμβάνω επειδή «σκέπτεσαι» να επιτεθείς; Τι είναι αυτή η αστειότητα; για να αποκτήσει κανονιστική ισχύ η απόφαση απαγόρευσης της ΟΥΕΦΑ θα έπρεπε να είχε εκδοθεί εσωτερική αντίστοιχη απόφαση. Ποιος; ο Υφυπουργός Αθλητισμού.Σιγά μην είχε πάρει χαμπάρι.Οι υπηρεσιες του είναι παράλυτες.Η ΔΕΑΒ ανύπαρκτη.Αν τέλος για λόγους κυριαρχικούς δημόσιας τάξης η χώρα ήθελε να απαγορεύσει την είσοδο σε πολιτες της ΕΕ ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη της απόφασης; η τροχαία Ιωαννίνων όπως μας λέτε; είστε σοβαροί η αστείοι; ο υπουργός προστασίας του πολίτη βέβαια αν όχι λόγω σημασίας ο Πρωθυπουργός αφού συνεννοηθεί απευθείας με τον Πρωθυπουργό της Κροατιας ή εστω ο επιτελικός ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης με την πρεσβεία.

•Και τέλος. Οι πληροφορίες υπήρχαν. Είχε προϋποθέσεις να διεξαχθεί ο αγώνας; Με ή χωρίς θεατές. Με αναβολή ή και ματαίωση μέχρι να φύγουν οι Κροάτες; Αυτό ποιος οφειλει να το απαντήσει; με δεδομένο το «κατέβασμα» το διαφαινόμενο «ντου»- έτσι το λένε οι χουλιγκανς των bad blue boys. Ο υφυπουργός Αθλητισμου. Αυτός έχει θεσμικά την ευθύνη. Τόσο απλά. Μα θα θύμωνε ο Μελισσανίδης. Ε τι να κάνουμε κ.Βρούτση μου. Δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Θέλει και κάποια κότσια. Πάλι χρησιμοποιώ ευγενή ορολογία. Δεν πηγε βέβαια το μυαλό σου. Δεν ήσουν ενήμερος. Η άγνοια σε υπουργική θέση όμως δεν είναι επιχείρημα.

•Τέλος γιατί δεν φυλαχθηκε η Ν.Φιλαδέλφεια. Δηλαδή να έστελναν εκατοντάδες αστυνομικους στις 11 το βράδυ μήπως και. Αστειότητες. Το ντου θα είχε γίνει στα Πευκάκια, στο Περισσο, στην Ειρηνη. Bad blue boys και οι δικοί μας της ΑΕΚ και των αδελφοποιημένων Παναθηναικων. Το ραντεβού είχε ήδη κλείσει. Ο τόπος δεν έχει σημασία. Έπρεπε πριν να έχετε ενεργήσει και οι ευθύνες είναι αμιγώς κυβερνητικές.

•Με την ευκαιρία. Σήμερα παίζει ο ΠΑΟ με την Μαρσέιγ. Ελπίζω να το έχετε αναλύσει. Οι Μαρσεγιέζοι οπαδοί έχουν αδελφοποιηθεί με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Και δεν είναι τα καλύτερα παιδιά. Επίσης το 15 Αύγουστο, ας βάλει το χέρι της η Παναγιά, η ΑΕΚ θα παίξει στο Ζάγκρεμπ. Αν είναι δυνατόν. Με την ΟΥΕΦΑ μιλήσατε; Ή περιμένετε ο αυτοδιοίκητο ποδόσφαιρο; έχουμε και δικό μας εκεί αν δεν το ξέρετε να σας τον συστήσω.

SHARE
RELATED POSTS
Πανδημία, του Πάνου Μπιτσαξή
Η αγένεια των εκλογών, του Κωστή Α. Μακρή
“Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω”, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.