Το σχόλιο της ημέρας

Έχουμε εκλογές αύριο!, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τα άρθρα του Μάνου Στεφανίδη ΕΔΩ

Την Κυριακή θα πάω να ψηφίσω. Όλοι να πάτε να ψηφίσετε αυτόν ή αυτή που πιστεύετε καλύτερο ή καλύτερη, αφού κρίνετε και σταθμίσετε τα πράγματα. Όπως να πάτε να ψηφίσετε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, την πιο ουσιαστική γιορτή της δημοκρατίας. Να ψηφίσετε για το σπίτι και τη γειτονιά σας και να μην επιτρέψετε σε άλλους να αποφασίσουν για εσάς. Στις προηγούμενες εκλογές ένας στους δύο δεν πήγε να ψηφίσει! Ντροπή…Να ψηφίσετε ό,τι θέλετε αφού σκεφτείτε και αφού συγκρίνετε πρόσωπα και καταστάσεις χωρίς να σκεφτείτε κομματικές ταυτότητες ή εξαρτήσεις.

Είστε ικανοποιημένοι από αυτό που συνέβη φέτος στην Αττική, σ’ όλη την Ελλάδα ή έχετε διαφωνίες και θέλετε κάτι άλλο; Μήπως ήρθε η ώρα για αλλαγή παραδείγματος; Έχοντας απομακρυνθεί συνειδητά από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας ψηφίσει ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές, αύριο θα ψηφίσω για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή πιστεύω η σύγχρονη αριστερά μπορεί και πρέπει να έχει προοπτική στον τόπο μας. Δεν θα ψηφίσω τον Κασσελάκη επειδή είναι ουρανοκατέβατος, επειδή δεν τον ξέρω, δεν τον θυμάμαι στο κόμμα και επειδή με ενοχλούν όλα αυτά τα κιτς, επικοινωνιακά κόλπα μιας αμερικανιάς που τη βρίσκω χαμηλού επιπέδου. Δεν θα ψηφίσω, επίσης, την Αχτσιόγλου επειδή θα ήθελα να είναι υποψήφια δήμαρχος απέναντι στον Μπακογιάννη και όχι υποψήφια πρόεδρος. Διχάζομαι, τέλος, ανάμεσα στον Νίκο Παππά που τον ξέρω από πιτσιρίκο και τον Θρασύβουλο Τσακαλώτο τον οποίον θεωρώ ικανό να ανανεώσει την κεντροαριστερά και στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το έχουμε ανάγκη.

Τελικά, λοιπόν, θα ψηφίσω Τσακαλώτο γιατί, εκτός των άλλων, τον θυμάμαι να πουλάει κουπόνια στο φεστιβάλ της Αυγής και γιατί κράτησε πολύ δύσκολες πολιτικές ισορροπίες μετά την καταιγίδα Βαρουφάκη. Αυτά αφορούν εμένα και κανέναν άλλο.

Εσείς πηγαίνετε να ψηφίσετε ό,τι νομίζετε, πηγαίνετε όμως. Και κυρίως πηγαίνετε να ψηφίσετε στις εκλογές για δημάρχους και περιφερειάρχες και στείλτε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, μήπως και σωθεί κάτι στις επόμενες πυρκαγιές και πλημμύρες.

Όπως ίσως γνωρίζετε, είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος με το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Γ. Ιωακειμίδη τον οποίον όμως μοιάζει να έχει εγκαταλείψει το κόμμα που δήλωσε ότι τον στηρίζει, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, απορροφημένο και μπερδεμένο από το πλημμυρικό show Κασσελάκη. Όμως, σκεφτείτε, ο περιφερειάρχης Αττικής είναι ο μικρός πρωθυπουργός 5 εκατομμυρίων πολιτών και 65 δήμων! Αν έπαιρνε αυτή την περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε ήδη επιτύχει ένα μεγάλο βήμα επανεκκίνησης και ανανέωσης.

Κι όμως… Ο πολύς κόσμος αγνοεί τον Ιωακειμίδη και τη προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση επί 7 θητείες (!) και ασχολείται με το φαινόμενο Κασσελάκη και την φωτογένεια του. (Η χαρά του συστήματος). Άρα…αυτή την οριακή στιγμή δεν μάς επιτρέπονται άλλα λάθη. Είμαστε σε μία καμπή που θα κρίνει αν η αριστερά δικαιούται να ελπίζει ή η παντοδυναμία του Μητσοτάκη είναι δεδομένη για το άδηλο μας μέλλον. Αποφασίστε.

ΥΓ. Εκτίθεμαι, χωρίς να είμαι πολιτικός αλλά απλώς ένας πολίτης, γιατί σιχαίνομαι τους διανοούμενους ή τους λόγιους που κάνουν αφ’ υψηλού κριτική και προστατεύουν την… αύρα τους χωρίς να εμπλέκονται στο καθημερινό γίγνεσθαι. Εκτίθεμαι αφενός γιατί πιστεύω στην αλλαγή παραδείγματος που εγγυάται ο παλιός μου φίλος, ο επί τριάντα χρόνια επιτυχημένος δήμαρχος Νίκαιας και Ρέντη, ο Γιώργος Ιωακειμίδης – που έχει ρέντα ! – και αφετέρου γιατί δεν θα ήθελα, σε ένα χρόνο, να χαζεύω τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες από την τηλεόραση.

SHARE
RELATED POSTS
Giannis Sideris
Politically correct: Ο Κουρουπλής και αυτοψία, του Γιάννη Σιδέρη
Η βία ως μοίρα;, του Μάνου Στεφανίδη
Τώρα τον διεκδικούν και τα πρωϊνάδικα , του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.