Ανοιχτή πόρτα

Ανέξοδες υποσχέσεις, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Το ότι αρκετοί βουλευτές από το περιβάλλον Μητσοτάκη έχουν εκφράσει την δυσφορία τους σχετικώς με την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – ανεξαρτήτως του τι δηλώνει ο Πρωθυπουργός περί ανανεώσεως της θητείας της κυρίας Σακελλαροπούλου για μια νέα πενταετία –, έχει καταστεί πονοκέφαλος για τον Θεόπεμπτο Κυριάκο μας. Κι αν ο αριθμός αυτών (περί τους τριάκοντα υπολογίζονται) θα μπορούσε τρόπον τινά να μεταπεισθεί από την αυλή του Μαξίμου, ο κύριος Σαμαράς έχει ήδη στείλει το δικό του μήνυμα προς άπαντας ότι σε καμία περίπτωση δεν φέρεται διατεθειμένος να στηρίξει μια τέτοια επιλογή. Τούτο σημαίνει ότι και οι ακολουθούντες αυτόν βουλευτές δεν πρόκειται να στηρίξουν μια τέτοια υποψηφιότητα. 

Ο Μεσσήνιος πολιτικός, καταγράφοντας τις κινήσεις Μητσοτάκη – εμμέσως πλην σαφώς – έχει τοποθετηθεί πολλάκις επί αυτού και τον λόγο του τον τηρεί, ως μέχρι σήμερα έχει αποδείξει. Μετά δε και από την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά και σήμερα 22/5 εμφανισθείς στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN όπου παραχώρησε συνέντευξη, λακωνικά απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων είπε: «Δεν μου αρέσουν οι συχνές αλλαγές, όσον αφορά σε αυτό που με ρωτάτε (σ.σ. για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας),αρκέστηκε σε ένα λακωνικό σχόλιο: «Έχω εκφραστεί περί αυτού, Καλημέρα σας». Συνεργάτες όμως του στενού του περιβάλλοντος που γνωρίζουν πολύ καλά τις προθέσεις του τόνιζαν: «Ο Κυριάκος είναι ευφυής αλλά και ταυτόχρονα απρόοπτος», μη δίδοντας  περαιτέρω εξηγήσεις.

Εάν ο κύριος Μητσοτάκης ομιλεί αινιγματικώς, όπως ακριβώς και για την Συμφωνία των Πρεσπών η οποία τον βοήθησε στην ανέλιξή του στην κυβέρνηση, και σήμερα να περιορίζεται στην αποστολή μηνυμάτων προς την Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας του τύπου: «Πρέπει να σοβαρευτούν, θα μας βρουν απέναντι», μη τολμώντας να ψηφίσει τα εκκρεμούντα στα συρτάρια των διαφόρων νομικών γραφείων όπου και οι συντάκτες των και κατατεθέντα πλέον στην Βουλή από την μείζονα Αντιπολίτευση μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, δικαίωμά του αναφαίρετο. Οφείλει όμως κάποια στιγμή να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό έως πού τελικώς είναι διατεθειμένος να φθάσει μεσούσης και της προεκλογικής περιόδου. Η κοινωνία το απαιτεί. Άλλους «Μακεδονομάχους» πάντως με περικεφαλαίες, ασπίδες, γυμνούς εν μέση οδώ και παπάδες με εικόνες σε περιφορά, δεν χωρά η πλατεία Συντάγματος. Εκτός πια και όλοι αυτοί ήσαν ή ξέμπαρκοι και μακράν της παρατάξεως της Νέας Δημοκρατίας ή καθοδηγούνταν από εθνικιστικά γραφεία εδρεύοντα στην Βόρειο Ελλάδα. Εμείς ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι η τότε Αντιπολίτευση ήταν ο μπροστάρης των κινητοποιήσεων. Αυτό, για να είμαστε εξηγημένοι, τόσον στον ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας όσον και στην κυβερνώσα σημερινή παράταξη. Απλά τα πράγματα. Τελεία και_            

SHARE
RELATED POSTS
Πλωτά θαλάσσια εμπόδια…, του Νότη Μαυρουδή
Αμάν αμάν ο αμανές!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou
Κομματική πειθαρχία και άλλα διηγήματα, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.