Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

ΑΜΕΑ για φτύσιμο (ως συνήθως…), του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

Έτσι για να μην τρέφουμε αυταπάτες: η επιλογή του Κυμπουρόπουλου στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και η ανάδειξή του σε βουλευτή, ήταν για τη νέα κυβέρνηση προφανώς μια πράξη που την βόλευε ώστε να βγάλει προς τα έξω κάποιο κοινωνικό πρόσωπο. Όμως: Αν είχατε βρεθεί χθες το πρωϊ στα κεντρικά του ΟΑΕΔ, θα νοιώθατε την πλήρη εγκατάλειψη του κράτους προς τα άτομα με αναπηρία και να το εξηγήσω.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον λεγόμενο κοινωνικό τουρισμό περιόδου 2019-20, που αφορούσε χιλιάδες κατηγορίες πολιτών, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ ΑΜΕΑ. Δυστυχώς, τα μόρια που μπορούσε να συγκεντρώσει άτομο με προβλήματα δεν ξεπερνούσε τας 39, όταν οι…πολύτεκνοι έφταναν τα 300, και πάντως πάνω από 65 μόρια.

Ο,τι πιο άδικο για τα ΑΜΕΑ είχε προκύψει ακόμη μία φορά από το κράτος, που έβαλε στο πρόγραμμα ΟΛΟΥΣ μαζί τους υποψήφιους. Η δικαιολογία ήταν εντελώς γελοία: «Δεν υπήρχαν ένσημα τον περασμένο χρόνο», είπε η υπάλληλος! Μα πώς να υπάρχουν, όταν ένα άτομο με πρόβλημα δεν μπορεί να εργαστεί; Ο περίφημος Νόμος 2643 που έχει θεσπιστεί προ αμνημονεύτων χρόνων ειδικά για διαγωνισμούς μονιμότητας αποκλειστικά για ΑΜΕΑ δεν λειτουργεί. Και αν ξεκλειδώνει κάποιο τρίωρο (λέμε τώρα) είναι για φωτογραφικό διαγωνισμό, ώστε να εξυπηρετηθούν κάποια συγκεκριμένα άτομα.

Δυστυχώς, το ελληνικό κράτος στην σχέση του με τα άτομα με ειδικές ανάγκες συμπεριφέρεται όχι ως μέλος της Ευρώπης, αλλά της υποσαχάριας Αφρικής κύριε Μητσοτάκη μας (και πριν από εσάς στους «πρώτη φορά Αριστερά»).

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Έννοιες που δεν άλλαξαν, του Ηλία Καραβόλια 
Ιερώνυμος: Στη διάθεση του κράτους η εκκλησιαστική περιουσία για αξιοποίηση και όχι εκποίηση
O Αριστερός Καραμανλισμός, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.