Πόρτα στην Πολιτική

Αλλαγή του ονόματος του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά, από “Προστασία” σε “Προώθηση”, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

 

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση του Ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη για την αλλαγή του ονόματος του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά

 Οι πληροφορίες για την αλλαγή του ονόματος του νέου χαρτοφυλακίου Σχοινά στην Αντιπροεδρία της ΕΕ δίνουν σε κάποιους μια πρώτη πολιτική «ικανοποίηση». Η κατακραυγή που ξεσήκωσε το υπονοούμενο περί απειλής του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής ανάγκασε την νέα επικεφαλής της Επιτροπής να υποχωρήσει, μισό -έστω- βήμα και να αφαιρέσει από τον τίτλο τη λέξη Προστασία. Το νέο όνομα αναφέρεται πλέον στην «Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής».

Ωστόσο, ο τίτλος εξακολουθεί να δηλώνει μια βαθιά συντηρητική, ακροδεξιά αντίληψη, μια αντιδραστική αντίληψη πολιτισμικής ανωτερότητας η οποία μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε την τοποθέτηση των υπολοίπων κοινοβουλευτικών ομάδων, ειδικά εκείνων που αυτοτοποθετούνται στον άξονα των Προοδευτικών Δυνάμεων της Ευρώπης.

Η μάχη για μια Ευρώπη ανοιχτών κοινωνιών που προσδιορίζεται από τις ανάγκες των λαών της και όχι για μια Ευρώπη που βαυκαλίζεται με ανωτερότητες συνεχίζεται. Οι λαοί και οι πραγματικές τους ανάγκες θα νικήσουν. Η υποταγή της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς σε ακροδεξιάς κοπής αφηγήματα δεν θα επιτρέψουμε να βάψει γκρίζα την ταλαιπωρημένη μας ήπειρο.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Βρυξέλλες– 13 Νοεμβρίου 2019

SHARE
RELATED POSTS
Τα πλεονεκτήματα της συμφωνίας και το ρίσκο, του Γιάννη Αρμακόλα
Το “ματ” της ΠτΔ! (The President’s “checkmate”), του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)
Αναδρομικά συνταξιούχων, του ΚΥΡ
1 Comment
  • Α.Λιολιοςalex
    20 Νοεμβρίου 2019 at 08:55

    Παίζουν με τις λέξεις,τα παιδία .

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.