Υγεία

ΑΚΟΣ: «Το σύμβολο του Άπειρου στον καρκίνο του μαστού», της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 Με αφορμή τη δράση, η Ογκολόγος ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη σημειώνει: « Στην ενδεκάχρονη πορεία της η ΑΚΟΣ χρησιμοποιεί συχνά την Τέχνη ως όχημα για να ευαισθητοποιήσει σε θέματα αιχμής για τη δημόσια υγεία, όπως η πρόληψη στον καρκίνο του μαστού. Μία στις οκτώ Ελληνίδες θα νοσήσει κάποια στιγμή στη ζωή της. Είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες η οποία ωστόσο πλήττει -αν και σπανιότερα- και τους άνδρες. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου υπόσχεται αποθεραπεία. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος με τακτική αυτοεξέταση των μαστών, μαστογραφία και συνοδό υπερηχογράφημα είναι υποχρεωτικός. Ας μην είμαστε αμελείς».

Τη δράση στηρίζουν ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων ” Μαζί για τη Ζωή”, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Φλώρινας, ο Δήμος Αμυνταίου, το περιφερειακό τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου και το Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών Δήμου Φλώρινας.

Τα έργα είναι εμπνευσμένα από το άπειρο/μαστός και οι δημιουργοί τους δημιούργησαν το μοτίβο εννοιολογικά ή γεωμετρικά με όποιο μέσο επιθυμούσαν και το κατέγραψαν φωτογραφικά.

Οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος ήταν πολλοί μεταξύ των οποίων: Σοφία Αντωνακάκη, Μάριος Αντωνιάδης, Ειρήνη Ασπρίδου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Σάββας Παπαδόπουλος, Λένα Καββαδία, Κωνσταντίνα Καρρά, Άννα Κυριακού, Γεωργία Μανταλιά, Κωνσταντίνα Σαρακατσάνου, Ευτυχία Χαϊντίνη κ.α.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών / Φλώρινα και σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη πρωτοβουλία.

SHARE
RELATED POSTS
Τα καλά και τα κακά νέα για το αλκοόλ, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Γιατί είναι επικίνδυνη η ηπατίτιδα C;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Καρκίνος του οισοφάγου, καθοριστικός ο ρόλος της ακτινοθεραπείας, της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.