Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Αγορά αυτοκινήτου: μια πονεμένη ιστορία!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

 

Διάβασα με μεγάλη προσοχή το ρεπορτάζ με την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του συλλόγου εμπόρων εισαγωγέων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, για τα όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Δηλαδή τα μέτρα  που σαφέστατα ευνοούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την  αγορά αυτοκινήτων με ηλεκτροκίνηση. Κάποιες παρατηρήσεις των διαμαρτυρομένων, σίγουρα είναι μελαγχολικές και καυτηριάζουν την θεαματική (και βιαστική, όπως αναφέρουν) σπουδή που έδειξε ο αρμόδιος υπουργός περιβάλλοντος Χατζηδάκης (ο οποίος, μάλιστα, στη σχετική εκδήλωση στο Γκάζι για την ανακοινώσεις των μέτρων, εμφανίστηκε με μπλε κοστούμι και…πράσινη γραβάτα, προφανώς οικολογική!)

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, εμείς οι κοινοί θνητοί που δεν έχουμε τα τριάντα χιλιάρικα για να αντικαταστήσουμε το αυτοκινητάκι μας με οικολογικό, διότι ο μισθός (ή η σύνταξη) δεν το επιτρέπουν.

Ποιος θα ευνοηθεί από την μονομερή πολιτική της κυβέρνησης που ευνοεί την ηλεκτροκίνηση; Οι εισαγωγείς των μεταχειρισμένων απαντούν κατηγορηματικά: οι τέσσερις-πέντε μεγαλοεισαγωγείς, οι οποίοι και κατευθύνουν ήδη ένα απίστευτα μεγάλο παιγνίδι διαφήμισης μέσω των ΜΜΕ, με στόχο βέβαια να θησαυρίσουν από την ηλεκτροκίνηση. Παράλληλα, με την απαγόρευση εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από χώρες της ΕΕ, τα υπάρχοντα στις «μάντρες» και στα ειδικά καταστήματα, μοιραία οι έμποροι θα τα διαπραγματεύονται σε υψηλότερες τιμές – άρα σε βάρος των πελατών, δηλαδή ημών των ιδίων…Άσε που δεν θέλει πολύ, κάποια στιγμή ν’ αρχίσουν να πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα σε βάρος όσων δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητο Χ παλαιότητας που διαθέτουν.

Όσο για το αν η Ελλάδα, ως χώρα της ΕΕ είναι έτοιμη να από πλευράς υποδομών να εξυπηρετήσει την κίνηση με ηλεκτρισμό, οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτό θα γίνει στα επόμενα δέκα χρόνια. Προφανώς δεν έχουμε καμία σχέση με την ετοιμότητα των χωρών της εσπερίας…

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
ΑΟΖ με τις σωστές, όμορες χώρες, του Κωστή Α.Μακρή
Μην πετάξεις τίποτα, του Πάνου Μπιτσαξή
Ο Λάκης έδωσε στίγμα, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.