Αθλητικά/Αθλητισμό

Έφυγε ο Μίτσελ έμεινε ο Ρέτσος !, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

Λογικό ήταν να καταλάβουν στον δημοφιλή ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό Πειραιά ότι έπρεπε να δημιουργηθεί κάποιο σοκ, ώστε τις ημέρες που πλησιάζουν, μήπως και κυριαρχήσει νέο πνεύμα και άνεμος αισιοδοξίας. ‘Ετσι, λες και υπήρξε έτοιμη λύση στα πράγματα, η χθεσινή παραίτηση Μίτσελ συνοδεύτηκε με την εμπιστοσύνη της ΠΑΕ στο πρόσωπο του 61χρονου Γάλλου μάνατζερ (ουσιαστικά) Ζοζέ Ανιγκό, μολονότι το πέρασμά του ως προπονητής (κατά χρονολογική σειρά μετά την άτυχη θητεία του στην Μαρσέϊγ) από μια ομάδα της Τυνησίας, τον Πανιώνιο και Λεβαδειακό άφησε πικρές αναμνήσεις -διαδοχικά-  στο Σφαξ, στην Πλατεία,  και στην Κρύα…

Από μία άποψη, πρόκειται για έκτακτη ευκαιρία να αποδείξει ο Γάλλος τα (κρυφά του ως τώρα) προσόντα, απέναντι σε αντιπάλους κύρους όπως θεωρούνται οι τρεις διεκδικητές του τίτλου στα οκτώ παιχνίδια που απομένουν. Όμως, παραμένει ανεξιχνίαστο αν στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, ο Ανιγκό καταφέρει να αυξήσει την ταχύτητα και την αυτοπεποίθηση του νεαρού αμυντικού Ρέτσου, ο οποίος δεν φημίζεται ούτε για το πλούσιο ταλέντο του, ούτε για την σταθερότητά του σε όσα ευρωπαϊκά (!) κλαμπ αγωνίστηκε ως τώρα.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού, όπως φάνηκε σε ορισμένα κρίσιμα ματς, ήταν η αμυντική του συμπεριφορά και ως τώρα δεν κατάφερε να την βελτιώσει. Μην ξεχνάμε πως κάποια στιγμή, ο «Θρύλος» βρέθηκε κάπου είκοσι βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας, ενώ οι διαμαρτυρίες και οι γκρίνιες των οπαδών στις εξέδρες ήταν παρατεταμένες από το ξεκίνημα της σαιζόν, τότε που η ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας συνοδευόταν από αποτελέσματα – «καρπαζιές».

Όπως είναι γνωστό, η «πρώτη» του Ζοζέ Ανιγκό αναμένεται  αύριο Τετάρτη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, δηλαδή την ομάδα που με ήττα, μάλλον τίθεται ενωρίς εκτός τίτλου!

SHARE
RELATED POSTS
Απαγορεύεται η είσοδος… , του Γιώργου Αρκουλή 
Οι χούλιγκαν μπορούν να ξεκινήσουν το ζέσταμα…, του Γιώργου Αρκουλή
Πολύς ο σεβασμός για μέτριο θέαμα…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.