Tuesday, Mar 19, 2024

Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ένιο Μορικόνε: Ένας σπουδαίος Μαέστρος πέθανε. Οι δικοί μας που τον τίμησαν, ο ίδιος μας αποχαιρετά

Spread the love

Ο Μεσόγειος Μαέστρος με την ουράνια μουσική πέρασε στην απέναντι όχθη. Τα λόγια θα είναι φτωχά για εκείνον που έφυγε πλήρης ημερών. Αντί επιλόγου από τον Γιάννη Καραχισαρίδη που “έφυγε” τον Απρίλιο του 2020 και που δούλεψε μαζί του, τον αποχαιρετούμε με τους δικούς μας αρθρογράφους που τον μνημόνευσαν για την σπουδαιότητά του και το προσωπικό του σημείωμα όπως δημοσιεύθηκε μετά τον θάνατό του.

“Εγώ, ο Ένιο Μορικόνε, πέθανα.

Το ανακοινώνω σε όλους τους φίλους, που βρίσκονταν πάντα δίπλα μου αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται λίγο πιο μακριά, τους οποίους αποχαιρετώ με πολλή αγάπη. Είναι αδύνατον να κατονομάσω όλους αυτούς.

Αλλά μια ειδική αναφορά θέλω να κάνω στους Πεπούτσο και τη Ρομπέρτα, τους αδελφικούς φίλους που ήταν παρόντες στα τελευταία χρόνια της ζωής μας. Υπάρχει μόνο ένας λόγος που με σπρώχνει να τους χαιρετίσω όλους με αυτόν τον τρόπο και να έχω μια κηδεία σε κλειστό κύκλο: δε θέλω να ενοχλώ.

Αποχαιρετώ με πολλή αγάπη την Ίνες, τη Λάουρα, τη Σάρα, τον Έντζο και τον Νόρμπερτ, με τους οποίους εγώ και η οικογένειά μου μοιραστήκαμε ένα μεγάλο μέρος από τη ζωή μας.

Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου για τις αδερφές μου, Αντριάνα, Μαρία και Φράνκα, και τους αγαπημένους τους, και να τους θυμίσω πόσο τις αγαπούσα.

Ένα βαθύ και έντονο αντίο στα παιδιά μου, Μάρκο, Αλεσάντρα, Αντρέα και Τζιοβάνι, στη νύφη μου, Μόνικα και στα εγγόνια μου, Φραντσέσκα, Βαλεντίνα, Φραντσέσκο και Λούκα. Ελπίζω να γνωρίζουν πόσο πολύ τους αγάπησα.

SHARE
RELATED POSTS
Ηλίας Καραβόλιας
Α’ Αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Ναυτιλιακών και Οικονομικών Σπουδών του Λονδίνου ο Ηλίας Καραβόλιας
Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει κλειδαράς…, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Άκης Πάνου: ο υμνωδός της καψούρας, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.