Πόρτα στην Πολιτική

Ένας ψευτονταής στα έδρανα του Κοινοβουλίου, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Και μόνο από την εικόνα του σε τηλεοπτικό παράθυρο να τον αντικρίσει κάποιος πριν ακόμα ανοίξει το στόμα του, δεν γνωρίζω ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που προδιαθέτουν για άτομο εριστικό, ότι είναι έτοιμος όχι απλά να διατυπώσει την άποψή του – έστω ακόμα και σε υψηλούς τόνους, κάτι το σύνηθες σε πολιτικές-τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις – ‘τούτος εδώ (όπως μου τον περιέγραφε φίλος…), προκαλεί τον τρόμο και την απέχθεια ακόμα και σε δικούς του  ψηφοφόρους’. Και συνέχισε ο φίλος: ‘Ο Μητσοτάκης, δεν βλέπει τάχα το κακό που συσσωρεύει στην παράταξη με την όλο και απωθητική του στάση του βουλευτού του;’.

Για τον κύριο Βασίλη Οικονόμου ο λόγος, παρακαλώ. Ναι, είναι εκείνος ο οποίος – και δικαίωμά του βέβαια, από τους ψηφοφόρους του κρίνεται κάθε φορά – που έχει ‘επισκεφθεί’ ουκ ολίγους πολιτικούς σχηματισμούς. Αφετηρία του ήταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ., μετεπήδησε αργότερα στο ‘Άρμα Πολιτών’, στην ‘ΔΗΜ.ΑΡ.’ όπου το 2015 κατέληξε στην Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ολίγες –σχετικά με άλλους της παρατάξεώς του βουλευτές και υπουργούς που πιάνουν από νωρίς στασίδι στα κανάλια – οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση, αλλά εάν ληφθούν υπόψη τόσον οι παταγώδεις του προβολές όσο και ο τόνος της φωνής του, αβίαστα εξάγεται το συμπέρασμα ότι μάλλον με τον τρόπο αυτόν αναπληρώνει τον χρόνο κατά τον οποίο έλειψε από τις οθόνες. Απτό παράδειγμα η προχθεσινή του εμφάνιση στην Δημόσια τηλεόραση και στην εκπομπή ‘[email protected]’με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά όπου απεκάλεσε τους καταναλωτές της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας γενικώς, ‘τσαμπατζήδες’. ‘Το τσάμπα πέθανε’ είπε συγκεκριμένα, αφήνοντας εμβρόντητους τόσο τους δημοσιογράφους της εκπομπής όσο και το τηλεοπτικό κοινό του καναλιού.

Και σαν να μη έφθανε η προχθεσινή του πρωινή παρέμβαση στην ΕΡΤ, ξανά ‘χτυπά’ χθες από την ‘Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την συζήτηση περί το σχέδιο νόμου του υπουργείου υγείας: Γιατρός για όλους’, συζήτηση στην οποία προήδρευε, και στην οποία πέραν της ‘μαγκιάς του’ εξαπέλυσε και προσωπική-σεξιστική επίθεση προς την συνάδελφό του βουλευτή του ΣΥΝ.ΡΙΖ.Α. κυρία Δώρα Αυγέρη όπου μεταξύ άλλων είπε με στόμφο χειρονομώντας μάλιστα: ‘Είσαι για πολύ μεγάλο…, να σε ακούσουμε και να γελάμε’. Και συνέχισε: ‘Αυτά αλλού, όχι σε ‘μένα, όπου σε παίρνει…’. ‘Θέμα μομφής στο πρόσωπό σας’ ακούστηκε η κυρία Δώρα Αυγέρη να απευθύνει προς τον πρόεδρο, τον κύριο Βασίλη Οικονόμου, δηλαδή. Για ποιο λόγο επιλέγονται τάχα αυτοί οι υψηλοί τόνοι τόσο στην Βουλή όσο και στα τηλεοπτικά παράθυρα από τον εν λόγω κύριο; Γιατί αυτοί οι εκνευρισμοί ειδικά τώρα τελευταία; Εμπρός σε έναν πρωθυπουργό χαμηλών τόνων και ενωτικό στον βαθμό που μπορεί να υπάρξει, δεν μπορεί να αντιληφθεί ο κύριος Οικονόμου ότι αποτελεί… παρατράγουδο και μάλιστα του χειρίστου είδους με αυτό το ύφος που χρησιμοποιεί και με όσα εκπορεύονται εκ του στόματός του; Ποίο το χρέος σας κύριε πρωθυπουργέ;

Δείτε παρακαλώ το άκρως αποκαλυπτικό βίντεο

  

SHARE
RELATED POSTS
Μαθήματα Δημοκρατίας στη μετά Χ.Α. εποχή, του Γιάννη Πανούση
05-20045617584850s.jpg
Ντ. Τραμπ: Προσβολή κατά της ανθρωπότητας η επίθεση με χημικά στην Συρία
6d411d626cf60cd9f3cc24b8fc97f5c0_XL.jpg
Το Ποτάμι καλεί τον ελληνικό λαό σε αντίσταση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.