Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Άννα Μούζιτσουκ: η πλάνη του διαδικτύου και η κατάποση της “αμάσητης μπουκιάς”, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Το γεγονός είναι αληθές και συνέβη ή το 2017 ή το 2018. Τίποτα στην επικαιρότητα, όπως η αναζήτηση σε σκακιστικά sites, δεν μαρτυρά την ύπαρξή του κατά τον χρόνο που στην Ελλάδα γίνεται είδηση θαυμασμού. Ετεροχρονισμένα μα και απατηλά αναδημοσιεύεται ένα άξιο λόγου και σεβασμού γεγονός, μετά από χρόνια. Γιατί; Διότι προφανώς κανείς δεν ερευνά. Διότι ο χρήστης του διαδικτύου έχει εθιστεί στην αμάσητη μπουκιά. Διότι το “δε βαριέσαι ωραία είδηση ακούγεται, ας την κοινοποιήσω” περνά με την ίδια ευκολία που θα πεις στον διπλανό σου καλημέρα.

Ποιος ανέλαβε την πρώτη-πρώτη κοινοποίηση της πεπαλαιωμένης είδησης; Αυτός προφανώς που είχε όφελος οικονομικό. Κλικαρίσματα. Εκτός αν κάνει έρευνα στην υφέρπουσα διαδικτυακή ανοησία που καταπίνει σαν χοάνη έξυπνους και ανόητους την προσπάθειά τους οι μεν να μεταδώσουν το καλό ως ένδειξη υγιούς αντίστασης στα παράλογα του κόσμου, οι δε να εντυπωσιάσουν με “ξένα παπούτσια” για αυτό που θα ήθελαν να είναι.

Θλίψη; Ε, όχι. Έχουμε δει και χειρότερα. Εκλεγμένους απατεώνες από δημοκρατικές κοινωνίες, εξουσιομανία  και φιλαργυρία που θα έπρεπε να οδηγεί ορισμένους σε σωφρονιστικό αν όχι ψυχιατρικό ίδρυμα, εντυπωσιακά ικανούς κλέφτες, μαστροπούς, μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, επαγγελματίες δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, τρελούς να καίνε το οξυγόνο του πλανήτη και να μην αντιδρά κανείς… Τα fake news θα μπορούσαν να είναι light καταστάσεις, αλλά δεν είναι. Διότι οι προηγούμενοι επικίνδυνοι και ελεύθεροι μέσα από τη διαρροή του fake, του ψεύδους, που επιμελούνται, πείθουν ότι είναι υποστηρικτές δικοί σας, δικοί μου κ.ο.κ. Φαύλος κύκλος.

Η ευθύνη των εκδοτών και αρχισυντακτών των sites; Τεράστια! Γιατί διαμορφώνουν άποψη. Συχνά η επηρμένη, ξερολιακή συμπεριφορά είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από τις ψευδείς ειδήσεις.

Γι’αυτό Συνάνθρωποι: “Ερευνάτε τα Γραφάς” κατά το Ευαγγέλιο του Ιωάννη ή κατά Νίτσε: “Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Κι από τότε που ο άνεμος μου εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους”.

Κρίνετέ μας όλους. Αυστηρά. Και ελέγξτε μας. Αδιαλείπτως. Αν θέλετε, μάλιστα, να είστε πιο ασφαλείς, ελέγξτε και τα παρελθόντα των διοικούντων, πολιτικών, διευθυντών και λοιπών υψηλά ιστάμενων. Κυρίως, όταν είστε έτοιμοι να πέσετε στη φωτιά για αυτούς.

ΥΓ: Τα παραπάνω γράφτηκαν μετά την αυτολεξεί αναζήτηση  της δήλωσης της σκακίστριας. Προσωπικά, δεν βρήκα τίποτα πρόσφατο. Αν κάποια ή κάποιος βρει κάτι, παρακαλώ να με ενημερώσετε.

8.1.2020

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

Η αφορμή και η είδηση 

“Χαστούκι” στην Σαουδική Αραβία,  που απαιτεί να την σέβονται χωρίς εκείνη να σέβεται ούτε στο ελάχιστο τον δυτικό τρόπο ζωής, δίνει η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Άννα Μούζιτσουκ! Η δήλωσή της πως δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία είναι η απάντηση στο Ριαντ πως όλα δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα.

Η δήλωσή της:

Σε λίγες μέρες θα χάσω δυο παγκόσμιους τίτλους, το έναν μετά τον άλλον. Επειδή αποφάσισα να μην ταξιδέψω στη Σαουδική Αραβία. Αρνούμενη να παίξω με ειδικούς κανόνες, να φορέσω αμπάγια, να με συνοδεύει άνδρας για να μπορώ να βγω από το ξενοδοχείο, για να μην αισθάνομαι άνθρωπος δεύτερης διαλογής.
Θα ακολουθήσω τις αρχές μου και δεν θα μετέχω στο παγκόσμιο σκακιστικό πρωτάθλημα Ράπιντ και Μπλιτς όπου σε 5 μόλις μέρες θα μπορούσα να κερδίσω περισσότερα χρήματα από δεκάδες άλλα τουρνουά μαζί.

Όλα αυτά είναι πολύ δυσάρεστα, αλλά πιο λυπηρό είναι πως κανείς δεν νοιάζεται.

Πικρά αισθήματα αλλά δεν γίνεται να κάνω πίσω.

Το ίδιο ισχύει και για την αδελφή μου Μαρίγια και είμαι ευτυχισμένη που μοιραζόμαστε την ίδια άποψη.

Και για αυτούς που ενδιαφέρονται: Ναι, θα ξαναγυρίσουμε!

 

SHARE
RELATED POSTS
Είναι ο Βαμβακάρης θεραπευτής;, του Νίκου Σταθόπουλου
Πάνος Καμμένος: ο Υπουργός …που σαρώνει και πληρώνει!, της Τζίνας Δαβιλά
Φώτης Πολυμέρης: αποκλειστικά για το iporta.gr το video που μιλούν Λ. Παπαδόπουλος & Γ.Νταλάρας από το αρχείο του Μιχάλη Κουμπιού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.