Βιβλίο

Άννα Κοντολέων-Μάνος Κοντολέων: παγκόσμια διάκριση για το “Φεύγει, Έρχεται” στην λίστα των “Εξαίρετων Διεθνών Βιβλίων”

Spread the love

Το Comings and Goings – η αμερικανική εκδοχή του “Φεύγει Έρχεται” της Άννας και του Μάνου Κοντολέων περιλαμβάνεται στην Outstanding International Books List 2022 της USBBY, μια τιμητική λίστα με διεθνή βιβλία για παιδιά που ξεχώρισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη χρονιά που πέρασε.

Η τιμητική διάκριση στην λίστα των Εξαιρετικών Διεθνών Βιβλίων είναι μοναδική για την Ελλάδα, το συγκεκριμένο βιβλίο και τους Έλληνες συγγραφείς, καθιστώντας υπερήφανούς τόσο τους ίδιους, όσο και για τον εκδοτικό οίκο Καλειδοσκόπιο από τον οποίο εκδόθηκε το παιδικό βιβλίο.

Η συγγραφέας Άννα Κοντολέων είναι θεατρολόγος -μεταφράστρια και εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται τόσο με την συγγραφή παιδικών βιβλίων όσο και μυθιστορημάτων. Διαβιεί στην Κρήτη κι έχει έναν γιο, τον Μάνο.

Ο Μάνος Κοντολέων είναι πολυγραφότατος και διακεκριμένος στην ποιοτική λογοτεχνία, πολυβραβευμένος συγγραφέας του οποίου βιβλία, για παιδιά και για ενήλικες και μυθιστορήματα, οι κριτικές που έχει δημοσιεύσει στον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, τα σενάρια για παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα που έχει επιμεληθεί, τον έχουν κατατάξει στους σημαντικότερους έλληνες συγγραφείς. Έχοντας αποσπάσει αρκετά σπουδαία βραβεία, το βιβλίο με την κόρη του Άννα, “Φεύγει, Έρχεται” έχει βραβευτεί από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου, ενώ το 2022 αποσπά και την διεθνή αμερικανική διάκριση. Το βιβλίο αφορά στην σύγχρονη μετανάστευση. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Ακολουθήστε τον Μάνο Κοντολέων εδώ

Ακολουθήστε την Άννα Κοντολέων εδώ

SHARE
RELATED POSTS
Βιβλιοπαρουσίαση: “Πρωθυπουργοκεντρισμός” στις 16 Μαρτίου, στο ΕΒΕΔ Αθήνας
Η συγγραφέας Τίτσα Πιπίνου, του Κώστα Ε.Σκανδαλίδη
Τα Δεδομένα της Ζωής μας, Άρης Μαραγκόπουλος, εκδόσεις ΤΟΠΟΣ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.