Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Άλλος για την Αράχωβα;, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Είχαν πολύ ενδιαφέρον κάποιες ειδήσεις τις οποίες ανέδειξαν τα Μέσα ενημέρωσης (όχι του πρώην ΔΟΛ βέβαια, ή της Ποσειδώνος &  Φαληρέως βεβαίως…), που δεν μας άφησαν να πλήξουμε. Παραδείγματος χάριν, μια Τράπεζα «χαρίζει» λέει κάπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ από δάνεια, σε μερικούς εφοπλιστές πρώτης γραμμής. Ξέρετε, αυτούς με τα κότερα, τα πάρτι στις βίλες τους και τις άφθονες γκόμινες). Νομίζω ότι  το αντίστοιχο χατίρι στον άλλοτε μπον βιβέρ των επιχειρήσεων Πηλαδάκη,  ήταν απλά «ορεκτικό» της ρεμούλας και της διαπλοκής στα τραπεζο-οικονομικά κόλπα. Κι’ όμως, ο «γκουρού» του τραπεζικού συστήματος Στουρνάρας, μπορεί να είναι λαλίστατος στις προβλέψεις του και να διακρίνει  μαύρες μέρες για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το ασφαλιστικό, αλλά για τις αλχημείες (αν γίνονται, να εξηγούμαι) ούτε μια λέξη! Όπως επίσης ούτε λέξη  για τους φουκαράδες με τα μικροδάνεια που χάνουν τα σπίτια τους επειδή δεν είναι σε θέαση να πληρώσουν δόσεις και ΤΟΚΟΥΣ.

‘Αλλη είδηση, από αυτές που (θα) διάβασαν στο Κερατσίνι και στην Δραπετσώνα και θα έβγαλαν…ιλαρά. Επειδή η πανδημία αγριεύει, οι ‘έχοντες’ αποθεματικό, σπεύδουν να ενοικιάσουν από τώρα –ή και να αγοράσουν (!) άμα λάχει- κατοικία στην Αράχωβα, ώστε να περάσουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο… Σαμονί της Στερεάς Ελλάδας (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, ο εθνάρχης με την κλασική σερραϊκή προφορά του πρόφερε Samouni). Εννοείται ότι θα προηγηθούν –ως συνήθως- οι έχοντες οφσορ, και γενικά τα καλόπαιδα» του μεγάλου πλούτου και της μόνιμης καλοπέρασης.

Θα μείνω λίγο ακόμη στις σούπερ ειδήσεις του Σ/Κ για να καταθέσω τον θαυμασμό μου στον πρόεδρο του Βόλου (και δήμαρχο της ομώνυμης πόλης) Αχιλλέα Μπέο. Ο οποίος, κατάφερε να αποδείξει ότι τα (ποδοσφαιρικά) ‘κουρέλια’ μπορούν να τραγουδήσουν ή και να βγάλουν κοροïδευτικά τη γλώσσα στα θηρία του πρωταθλήματος. Τρίτη νίκη σε πέντε αγώνες έχει ήδη σημειώσει αυτή η ορφανή από οπαδούς, γήπεδο και χρήματα ομάδα και θα ήταν στην πρώτη θέση αν δεν την είχε κλέψει η διαιτησία στο ματς με τον Άρη Θεσσαλονίκης!

Το περίεργο είναι ότι ο Μπέος προχωράει αν και δέχεται επιθέσεις από παντού, ακόμη και χλεύη εισπράττει από τις εφημερίδες της πόλης του. Και οι δύο (έντυπα ιστορικά και –υποτίθεται- δημοκρατικά) περιμένουν να προκύψει κάτι στραβό για να τον «περιποιηθούν» ενώ κάποια στιγμή αναρωτήθηκε η μία: «Μήπως είναι  παράνομο ο δήμαρχος να είναι και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ΠΑΕ;». Φυσικά δεν επανήλθε, διότι το να χοντρύνει αυτό το ζήτημα δεν συνέφερε την προεδράρα του Ολυμπιακού Πειραιώς και δήμαρχο του μείζονος Λιμένος Μώραλη… Και σε αυτές τις εποχές δεν είναι να «μανουριάζεις» με τον Μεγάλο (της μπάλας)!!

[email protected]

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το σκίρτημα, της Αναστασίας Φωκά
Ωδή στο καρπούζι, του Κωστή Α.Μακρή
Ιστορία του δρόμου…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.