Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Άλλος ένας τελικός κυπέλλου χωρίς θεατές!, του Σταύρου Θεοδωράκη

Spread the love

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι Βουλευτής Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Πολιτικής Κίνησης “ΠΟΤΑΜΙ”. Δείτε εδώ τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές με το ΠΟΤΑΜΙ. 

Άλλος ένας τελικός κυπέλλου χωρίς θεατές!
Έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα χρειαζόμαστε γήπεδα στην Λαπωνία και απαγορεύσεις εξόδου από την χώρα, για να μην φτάσουν οι ταραξίες με έλκηθρα και πατίνια πάγου.
Σκέφτομαι τους παίχτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να παίζουν για τις άδειες κερκίδες… Θλίψη και ντροπή.

Προφανώς, το Ποτάμι δεν έχει αυταπάτες. Όταν για την διεξαγωγή ενός αγώνα απαιτείται πολεμική επιχείρηση με 10.000 αστυνομικούς, όταν απειλείται η ζωή των φιλάθλων, όταν κινδυνεύουν περιουσίες, τότε μόνο ο ΦΟΒΟΣ καθοδηγεί τις αποφάσεις.

Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ;
Γιατί αντί να απολαμβάνουμε τα ματς παρακολουθούμε τη βία να επεκτείνεται, στο πόλο, το βόλεϊ, το χάντμπολ…

Το Ποτάμι έχει παρουσιάσει το σχέδιο του για ένα «New Deal για τον Ελληνικό Αθλητισμό». Τίποτα απ’ όσα προτείναμε δεν έγινε.

Πέντε πράγματα χρειάζονται:
– Ίδρυση ενός Επιχειρησιακού Κέντρου Αντιμετώπισης της βίας, ένα άλλο «ΕΚΑΒ», με σύγχρονη τεχνολογία και εκπαιδευμένους αξιωματικούς και ειδικούς, για άμεσες αποφάσεις και επεμβάσεις.
– Πιστοποίηση των γηπέδων από πλευράς μέτρων και κανόνων ασφαλείας. Αν μία ομάδα, ή μια διοργανώτρια Αρχή, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον Κανονισμό Ασφαλείας, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η διεξαγωγή του αγώνα.
– Οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες – μερίδα των οποίων υποθάλπει τη βία – πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους. Πρέπει να θεσπιστεί η αστική ευθύνη και να είναι προσωπική και όχι απρόσωπη.
– Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να καταλήγει σε καταφύγιο εγκληματιών. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μέσα από ένα μνημόνιο με την UEFA και την FIFA, τότε ας μείνει το ποδόσφαιρο μας εντός των συνόρων μέχρι να αλλάξουνε κάποιοι… εγκεφάλους.
– Το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα προσώπων που έχουν εμπλακεί σε επεισόδια, πρέπει να εφαρμοστεί και να μην μείνει στα χαρτιά.

Λύσεις υπάρχουν λοιπόν. Τόλμη και περιεχόμενο δεν υπάρχει στην πολιτική. Όμως η ομηρία εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων από τις συμμορίες των χούλιγκανς δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ρόδου-Τήλου-Σύμης-Χάλκης-Μεγίστης

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αχ Δημοκρατία…, του Σπύρου Ντασιώτη
…μακαρία και η ανάπαυσις;…, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Χριστός Ανέστη … τσουγκρίζουμε;, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.