Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε, από τον Άννα στον Καϊάφα και η δήλωση μετανοίας καθ’υπόδειξη του Περιφερειάρχη Γ.Χατζημάρκου, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Μέσα στην τουριστική περίοδο, στον πιο δημοφιλή ευρωπαϊκό και ελληνικό προορισμό, τη Ρόδο, δεν υπάρχει κανονική ροή νερού. Υπάρχουν καθημερινές διακοπές.

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος αντί να ασχοληθεί διακαώς με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αποκατάσταση του προβλήματος που πλήττει τη Ρόδο, τον τουρισμό της, τους επιχειρηματίες της και τα νοικοκυριά της- διότι αυτή είναι η αποστολή του- επικαλείται αναρμοδιότητα και ασχολείται με άγονες αντιδικίες. Το να στρέφεται αλλού η προσοχή όταν το θέμα εξακολουθεί να υπάρχει, δεν δείχνει την υπευθυνότητα που ανέμενε κάποιος από την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Η αποστολή του Δημοσιογράφου είναι η κριτική.

Το δικαίωμα της κριτικής είναι απαράβατο σε μια Δημοκρατική κοινωνία και αποτελεί την πεμπτουσία της αποστολής του δημοσιογράφου.

Είναι θλιβερό τούτες τις κρίσιμες στιγμές για το πρόσωπο της Ρόδου στο πανελλήνιο και την κακή επιχειρηματική σεζόν-σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του νησιού- να επιρρίπτονται ευθύνες από τον Άννα στον Καϊάφα, από τον Περιφερειάρχη στο Δήμαρχο και από τον Δήμαρχο στον Περιφερειάρχη, ενώ οι διακοπές νερού δυσφημίζουν τη Ρόδο. Οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να συνεννοηθούν και να δώσουν λύση και όχι να επιρρίπτει ο ένας ευθύνες στον άλλο.

Είναι επίσης θλιβερό – και το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών – ο κ. Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αντί να τοποθετηθεί επί της ουσίας, να στρέφεται εναντίον μου με ένα οκτασέλιδο εξώδικο γεμάτο υπεκφυγές, στο οποίο ζητείται-απαιτείται-υποδεικνύεται ακόμα και ο τρόπος γραφής των δηλώσεων μετανοίας από μένα, την Τζίνα Δαβιλά και το μέσο που διευθύνω, το www.iporta.gr  , τη στιγμή που επώνυμα και φανερά καταθέτω την προσωπική μου άποψη για τις ολιγωρίες και τις λάθος κινήσεις που έχουν γίνει επί του θέματος και που αφορούν στην τοπική κοινωνία, και καθόλου μα καθόλου δεν έχουν πρόθεση και ενδιαφέρον να στραφούν επί προσωπικού κατά οποιουδήποτε. Και ιδίως του Περιφερειάρχη. Δεν υπάρχει προσωπικό θέμα.

Επιπλέον, διαβάζω και ξαναδιαβάζω το οκτασέλιδο εξώδικο εναντίον μου υπογεγραμμένο από τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ.Γιώργο Χατζημάρκο που έλαβα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 το οποίο θυροκολλήθηκε στο σπίτι μου, και έκπληκτη δεν βλέπω να δίνεται ουσιαστική απάντηση: γιατί το νερό κόβεται. Αν το ζήτημα αφορά στη ΔΕΥΑΡ έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ελέγχου ώστε να δοθεί άμεση λύση;

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δημοσιεύω αυτούσιο το δικαστικό εξώδικο του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ώστε οι αναγνώστες μας να σχηματίσουν τη δική τους άποψη

Αξιότιμε κ. Χατζημάρκο, αγαπητέ Γιώργο δεν χωρά το μυαλό μου ότι εσύ ο πρώτος πολίτης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μου ζητάς να αναρτήσω κείμενο μετανοίας στο οποίο θα ανακαλώ την άποψή μου και μου υποδεικνύεις μάλιστα να επαναλαμβάνω σαν να είμαι υποτελής σου πόσο υπέροχος είσαι. Δεν είναι του γούστου μου, δεν είναι της αισθητικής μου. Οι δηλώσεις μετανοίας ανήκουν σε άλλες εποχές και το να ζητούνται σήμερα με εξώδικα αποτελεί παραλογισμό, που δεν σου ταιριάζει.

Να σου θυμίσω, επίσης, κ. Περιφερειάρχα Ν.Αιγαίου ότι πριν από ενάμιση χρόνο σε μένα επέλεξες να δώσει μια πιο προσωπική συνέντευξη για την οποία μάλιστα υπέστην και κριτική από αρκετούς αναγνώστες διότι κατά τη γνώμη τους ήταν περισσότερο του δέοντος αβανταδόρικη για το πρόσωπό σου. Από τότε μέχρι τώρα τι άλλαξε;

Και κάτι τελευταίο:

Ως άνθρωπος και πολίτης θεωρώ ανώφελο για μένα να επιλέγω τα εξώδικα και τα δικαστήρια ως λύση. Σέβομαι απεριόριστα το θεσμό της Δικαιοσύνης, αλλά είναι ζήτημα αυτοσεβασμού να μην καταφεύγω σε τέτοιο τρόπο αναζήτησης του δίκιου μου. Αυτή είναι η δική μου στάση ζωής, είναι θέμα προσωπικού πολιτισμού και αξιακού κώδικα. Αν όμως βρεθώ στη θέση της απολογούμενης, φυσικότατα και δεν θα κάνω πίσω ούτε βήμα. Γιατί έχω το θάρρος της γνώμης μου, την περηφάνια μου και την πολυτέλεια να μην είμαι υποτελής κανενός. Μα κανενός.

Αυτά!._ 

 

 

 

 

     

    Τζίνα Δαβιλά

 

 

 

xg1.JPGxg2.JPG

xg3.JPGxg4.JPG

xg5.JPGxg6.JPGxg7.JPGxg8telos.JPG

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Για την Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου: Άσπρα σεντόνια και παλιές φιλίες, του Κωστή Α. Μακρή
Ντροπή κυρία Κοσκινά, του Μάνου Στεφανίδη
Ασέβεια από την Περ. Ν.Αιγαίου προς το κτήριο Ελληνικού Προξενείου Ρόδου. Το μετέτρεψε σε χώρο Α.Ε.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.