Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Όταν η προστασία κοστίζει 150 ευρώ, του Γιώργου Αρκουλή

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Τόνισε χθες ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. στο ατυχές πόπολο (μέσω του δελτίου του ΑΛΦΑ) ότι τα πρόστιμα ξεπέρασαν τα 11.700 και –προσέξτε- δεν είναι (τα 150 ευρώ) τιμωρητικού χαρακτήρα αλλά προστατευτικού! Φυσικά μας δουλεύει κανονικά, όταν υπάρχει κόσμος των 15 ευρώ ημερησίως. Είπε ακόμα ότι «πρέπει να μάθει ο κόσμος να υπακούει στα νέα δεδομένα». Αυτό το είπε έχοντας στη μανιέρα τις θλιβερές ουρές ηλικιωμένων προκειμένου να φτάσουν σε ΑΤΜ Τραπεζών.

Αναρωτιέμαι,  τι είδους είναι αυτά τα νέα δεδομένα, που υποχρεώνουν τους συνταξιούχους των πεντακοσίων ευρώ να ενεργούν τις συναλλαγές τους μέσω του περίφημου τραπεζικού συστήματος ίμπάνγκινγκ; Μα είναι εύκολα πράγματα αυτά κύριε εκπρόσωπε; Δεν είναι όσο κι’ αν προσπαθείτε να εμπεδώσετε. Η ερώτηση ισχύει και για τους λοιπούς καθοδηγητές του συστήματος, οι οποίοι φοβάμαι πως το μόνο που προσπαθούν  είναι όχι τόσο να περιορίσουν την έξοδο των ηλικιωμένων από τα λαγούμια τους, αλλά να προστατέψουν τις Τράπεζες (μεγάλε Στουρνάρα!) και φυσικά να ελέγχουν ηλεκτρονικά την οικογενειακή οικονομία.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως το επόμενο βήμα θα είναι να στραγγίξουν οι χορηγήσεις των ΑΤΜ και ίσως η επιβολή προστίμου σε όσους δεν προχωρούν να εφαρμόσουν τα «νέα οικονομικά τους δεδομένα».

Μπήκα στο ίντερνετ και βρήκα την υπόθεση του φιλμ του Μαραγκού «Μάθε παιδί μου γράμματα» που γύρισε το 1981, μήπως και γίνω…σοφότερος, αλλά δεν τα κατάφερα. Βρήκα όμως ένα τσιτάτο του καθηγητή σημειολογίας (και σπουδαίου συγγραφέα) Ουμπέρτο Εκο για την πλύση εγκεφάλου που μας γίνεται (δεν έχει σημασία η αφορμή) μέσω της τηλεόρασης. Το παραθέτω:

«Στις σύγχρονες δημοκρατίες, οι ηγεσίες  δεν χρειάζεται να βγάζουν στους δρόμους τα τανκς ή να καταφεύγουν στην συνδρομή της αστυνομίας. Αρκεί να ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Καλό μήνα. Μακάρι όλα όσα βιώνουμε να ήταν “ένα ψέμα”, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ένας «Μπωντλαίρ» πλάι στις γκαζόζες…, του Γιώργου Αρκουλή
“Το δώρο μου από τον Άη Βασίλη” –  25 κείμενα από τους αρθρογράφους της Πόρτας
Το αλκοόλ των Ουρανών, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.