Ανοιχτή πόρτα

Όταν η πατρίδα είναι υπεράνω όλων, του Αντώνη Η.Διαματάρης

Spread the love

Ο  Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

GREEK RESTAURANT-THE BEST IN THE CITY- NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Για τέσσερα χρόνια ο Μάικ Πενς, ο αντιπρόεδρος της Αμερικής, στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Για τέσσερα χρόνια στήριζε απόλυτα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ακόμα και στις χειρότερες στιγμές -και ήταν πολλές- του τότε προέδρου.

Σε μερικές περιπτώσεις φαινόταν ότι δεν αισθανόταν άνετα δίπλα στον Πρόεδρο. Ποτέ όμως δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα να θεωρηθεί ότι διαφωνούσε μαζί του.

Ισως να το έκανε αυτό γιατί ήλπιζε ότι έτσι θα είχε την ευλογία του Τραμπ  και την υποστήριξη των ψηφοφόρων του σε μία πιθανή μελλοντική πολιτική του εκστρατεία.

Οποιος και να ήταν ο λόγος, το αποτέλεσμα είναι ότι στάθηκε απόλυτα πιστά έναντι του Τραμπ.

Μέχρι ενός σημείου. Μέχρι του σημείου που παιζόταν το μέλλον της χώρας.

Οπως αποκαλύφθηκε με ανατριχιαστική λεπτομέρεια κατά την διάρκεια των τηλεοπτικών ακροάσεων της Επιτροπής του Κογκρέσου για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, ο Τραμπ πίεζε έντονα τον Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Μπάιντεν στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, μια παράνομη και αντισυνταγματική πράξη, χωρίς προηγούμενο στα 250 χρόνια από την ίδρυση της χώρας.

Το πρωί στις 6ης Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος κάλεσε τον αντιπρόεδρό του στο τηλέφωνο και σε εξαιρετικά έντονο τόνο, και με την χρήση απρεπούς γλώσσας, απαίτησε από εκείνον να μην επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο αντιπρόεδρος, ωστόσο, δεν ενέδωσε. Του απάντησε ότι δεν είχε αυτό το δικαίωμα. Οτι ήταν αντισυνταγματικό.

Εξαλλος από τον θυμό του ο Τραμπ, στην ομιλία που εκφώνησε λίγο αργότερα στον όχλο που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στον Λευκό Οίκο, δήλωσε: «Ελπίζω ότι ο Μάικ θα κάνει το σωστό. Το ελπίζω. Το ελπίζω. Γιατί αν κάνει το σωστό, νικήσαμε».

Ο Πενς πάλι δεν υπάκουσε. Και ο όχλος, εξαγριωμένος από τον Τραμπ, κραύγαζε «κρεμάστε τον Μάικ Πενς».

Και τελικά όταν μπήκαν στο Καπιτώλιο έφτασαν σε απόσταση μόνο 40 ποδιών από το χώρο στον οποίο ήταν κρυμμένος ο αντιπρόεδρος!!!

Ενας αριθμός πρώην στενών συνεργατών του Τραμπ δήλωσαν στην Επιτροπή του Κογκρέσου ότι του έλεγαν πως αυτό που ήθελε να κάνει ήταν και παράνομο και αντισυνταγματικό, αλλά ότι εκείνος επέμενε να βρει τρόπο να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών και από ηττημένος να βγει νικητής. Και έτσι να εξακολουθήσει να παραμένει πρόεδρος.

Είναι τεκμηριωμένο πλέον ότι η Αμερικανική Δημοκρατία, το πρότυπο της δημοκρατίας στον Κόσμο, έφτασε πολύ κοντά στο να ανατραπεί.

Οτι ο Τραμπ δεν πέτυχε τον στόχο του, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι θεσμοί της χώρας άντεξαν. Οπως π.χ. η Δικαιοσύνη, αλλά και γιατί βρέθηκε ένας σοβαρός αριθμός δημοσίων λειτουργών σε καίριες θέσεις, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπακούσουν σε παράνομες και αντισυνταγματικές οδηγίες, ακόμα και όταν αυτές προέρχονταν από τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας.

Και κανένας δεν έδειξε περισσότερη γενναιότητα και αφοσίωση στις αρχές, στις αξίες και τελικά στο Σύνταγμα της χώρας από τον Μάικ Πενς.

SHARE
RELATED POSTS
Ο κορυφαίος, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Άλλοι γεννιούνται κι άλλοι αναγεννιούνται…* – Some are born and others born-again…*, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
341370_339431566072596_1342004445_o.jpg
Ακατάλληλον δι’ανηλίκους, του Πάνου Βενέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.