Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Ψυχολογία

Όσα δηλώνουν ή υποδηλώνουν ότι η σχέση έχει κλείσει

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

1. Oταν η σχέση είναι μονόπλευρη

Όταν το συναίσθημα είναι μονόπλευρο και όχι αμοιβαίο, τότε σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να μείνεις στη σχέση. Σε κανένα δεν αρέσει να κυνηγάει τον άλλον. Τα αμοιβαία αισθήματα είναι πάντα τα καλύτερα

2. Όταν η σχέση δίνει το αίσθημα της αγγαρείας

Όταν η σχέση γίνεται απο απόλαυση αγγαρεία, τότε πρέπει να βάλεις ένα τέλος σε αυτήν. Καταναγκαστική σχέση ισούται με αιτία χωρισμού. Οταν συναντιέστε επειδή πρέπει ή επειδή δεν έχετε κάτι άλλο να κάνετε, τότε σίγουρα δεν είστε στην σωστή τροχιά.

3. Όταν νιώθεις ότι ο σύντροφός σου δεν σε εκτιμά

Ο σύντροφός σου πρέπει πάνω απ΄ όλα να σε σεβέται και να σε εκτιμά. Να μην σε υποτιμά και να μην σε προσβά

4. Όταν ο σύντροφός σου ντρέπεται για σένα

Οποιος ενδιαφέρεται για σένα, δεν σε κρύβει. Οταν ο σύντροφός σου δεν φαίνεται έτοιμος να σε γνωρίσει στους γονείς ή στους φίλους του, ντρέπεται όταν σας βλέπουν μαζί οι συνάδελφοί του και δεν μιλά ποτέ σε κανέναν στον περίγυρό του για σένα, τότε εδώ έχουμε πρόβλημα. Ακόμα και στο προφίλ του στο facebook δεν θέλει να εμφανίζονται κοινές σας φωτογραφίες. Κανείς δεν ξέρει για σένα. Ηρθε η ώρα να φύγεις.

5. Οταν είστε μαζί, αλλά στην ουσία εκείνος είναι απών. 

Είστε μαζί, αλλά εκείνος είτε θα κοιτάζει το κινητό του τηλέφωνο ή θα βρίσκεται μπροστά από τον υπολογιστή του. Θα είναι αδιάφορος, θα βλέπει τηλεόραση, θα μιλάει στο τηλέφωνο ή θα κοιμάται στον καναπέ. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις εσύ είσαι μαζί του, αλλά διακοσμητική. Σαν το κάδρο του τοίχου.

6. Οταν αισθάνεσαι ανησυχία για τον σύντροφό σου

Η σχέση είναι για να περνάς καλά και να έχεις θετικά και όμορφα συναισθήματα. Οχι για να αγωνιάς και να ανησυχείς για εκείνον. Αν στη σχέση σου δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και αμοιβαία κατανόηση, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Αν κάθε μέρα έχεις την αγωνία και τον φόβο που είναι και τι κάνει, σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ο κατάλληλος.

7. Οταν αισθάνεσαι ότι σε εξαπατά 

Αν αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σου, σου λέει ψέματα, τότε δεν μπορείς να μείνεις για πολύ σε αυτή τη σχέση. Μικρά ή μεγάλα ψέματα, όταν τα αντιλαμβάνεσαι σε εκνευρίζουν και σε πληγώνουν.  Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις και τι όχι.

8. Όταν κάνετε σεξ από υποχρέωση  

Όταν το σεξ δεν είναι πια απολαυστικό και γίνεται αγγαρεία, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη σχέση. Σεξ χωρίς πάθος και θέληση σημαίνει αγγαρεία. Πολλές φορές ενώ δεν υπάρχει διάθεση για σεξ, γίνεται η σεξουαλική πράξη για να μην υπάρχουν γκρίνιες και τσακωμοί. Είναι λυπηρό ένα τόσο ζωτικό στοιχείο μιας ερωτικής σχέσης να καταλήγει να γίνεται διεκπεραιωτικό κομμάτι ενός προγράμματος δίπλα στη λίστα με τα ψώνια.

9. Όταν ο άλλος σε διορθώνει και σε κριτικάρει συνέχεια 

Μια τέτοια σχέση είναι τοξική και το μόνο που σου προσφέρει είναι μείωση της αυτοπεποίθησής σου. Οι γυναίκες που έχουν επικριτικούς συντρόφους, όση αγάπη και προσοχή κι αν παίρνουν από τη σχέση, αισθάνονται ένα μεγάλο κενό, ακριβώς επειδή δεν νιώθουν ότι ικανοποιούν τον σύντροφό τους. Δεν αισθάνονται όμορφες, έξυπνες και ικανές ενώ νιώθουν ότι χάνουν κάθε μέρα λίγη από την προσωπικότητά τους.

SHARE
RELATED POSTS
Ρήξη Γεννηματά – Βενιζέλου
Τerra incognita, του Αλέξανδρου Μπέμπη
ΠΑΝΑΚΕΙΑ: 8ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας – Θεματολογία 2018: “Σχέσεις Ζωής”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.