Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Όλη η επικράτεια στο επίκεντρο συζητήσεων για τον καιρό, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Είναι γεγονός, δεν χωρά αμφιβολία στο ότι όλη η χώρα παραμιλά με τις ξαφνικές ανόδους της θερμοκρασίας αν και ευρισκόμεθα στην αρχή ακόμα του Καλοκαιριού. Φανταστείτε τι έχει να γίνει έτσι και μπούμε προς το μέσον του Ιουλίου.

Το θέμα όμως του καιρού κυριαρχεί σε κάθε συζήτηση, σε κάθε συνάθροιση, με την προσοχή στραμμένη όμως στους ειδικούς ( μετεωρολόγους και ιατρούς ) οι οποίοι στις από τηλεοράσεως εμφανίσεις τους συνιστούν προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις πολύωρες εκθέσεις στον ήλιο εκτός πια και έχουν επιστρώσει τα σώματά τους με τέσσερις τουλάχιστον πόντους αντηλιακό, καθώς και τις συναθροίσεις πέραν των δύο ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του το iΠόρτα, χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας εκείνοι οι οποίοι ευρίσκονται τεζαρισμένοι στα χωράφια τους έπειτα από βαριές εξωτερικές εργασίες που επιτελούσαν, και τους συνιστά να μαζευτούν άρον – άρον στα σπίτια τους και να επιδοθούν σε χλιαρά ντους στην αρχή ( για τυχούσες ανακοπές καρδιών ) και αφού συνηθίσουν αυτές τις θερμοκρασίες νερού, έπειτα μπορούν να χρησιμοποιούν ( επιβάλλεται μάλιστα ) λιωμένα παγάκια προς περάτωση του λουτρού τους.

Δεινή όμως εξακολουθεί να είναι και η εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα όπου μερικά εκατομμύρια συμπατριωτών μας ευρίσκονται σε κίτρινο κλοιό ( μια ανάμειξη ζέστης με σκόνη ) και οι οποίοι χρήστες αναρτούν φωτογραφίες άλλοτε με ξαπλωμένους στο μέσον της ασφάλτου ή και άλλους που απεγνωσμένα ψάχνουν κάποιο δένδρο προκειμένου να προφυλάξουν το όχημά τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Με βάση τα στοιχεία μετεωρολόγων, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη, με αποτέλεσμα οι αναρτήσεις στο Facebook,  και στο Instagram να είναι πυκνότατες, παρουσιάζοντας όμως μια μικρή ύφεση από Παρασκευή και έπειτα, οπότε αναμένεται βελτίωση του καιρού προς τα κάτω.

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Βάρβαροι Αμερικανοί…μεσαίωνας, του Πάνου Μπιτσαξή
Ειρήνη,του Νίκου Βασιλειάδη
Ο θάνατος της βροχής, του Δημήτρη Γάκη [Βουλευτής Δωδ/σου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.