Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ψευτογιατρός-εγκληματίας: ποιος φταίει; Εκτός από το άρρωστο μυαλό του…, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

Pane di capo στις ΠηγέςΚαλλιθέας  – Άνοιξε & μας περιμένει με ευχάριστες εκπλήξεις

 

Τζίνα Δαβιλά

Δρούσε ανενόχλητος στα μοναστήρια πείθοντας, ως καλοφανής φυσιογνωμία, τους ευπίστους ότι μπορεί με τα μαντζούνια να τους θεραπεύσει. Μα σοβαρά, ποιος μπερδεύει την εναλλακτική θεραπεία με τα ανυπόγραφα σκευάσματα του καθενός;  Ο ευκολόπιστος, ο απελπισμένος ίσως και ο ευγενικός. Συστήνεται ως κορυφαίος ιατρός, ποιος θα του ζητούσε ταυτότητα, επαγγελματική επάρκεια, πτυχία κ.λπ.; Προφανώς κανείς. Ευθύνη πρώτη: οι ανυποψίαστοι και εν δυνάμει κρίνοντες πολίτες.

Μπαινόβγαινε στα ιδιωτικά νοσοκομεία και έδινε συμβουλές . Δεν κατονομάστηκε ούτε ένα. Προφανώς γιατί έχει καεί η γούνα τους. Έχουν όμως ευθύνη. Την πρώτη σε βαρύτητα.  Αλλοιμόνο αν ντυθώ , βαφτώ και μπω στις κλινικές χωρίς να με πάρει είδηση κανείς. Υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας. Ευθύνη δεύτερη: οι Διοικήσεις και Προεδρίες των ιδιωτικών Νοσοκομείων και κλινικών.

Η ΕΛ.ΑΣ, ενώ δεχόταν καταγγελίες, γιατί δεν έβγαλε άκρη; Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ; Πώς είναι δυνατόν ένας τέτοιου είδους απατεώνας να ξεφεύγει τόσο ευέλικτα; Δεν ήταν τόσο έξυπνος, όσο ιδιοφυής ώστε να πατήσει σε ανοιχτά τοπία δράσης, όπως στο θρησκευτικό συναίσθημα και στην εμποριοποίηση εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου για τη ζωή των αγαπημένων του. Ευθύνη τρίτη: οι φορείς Προστασίας του Πολίτη.

Και φτάνουμε στο αυτονόητο για κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της: χωρίς συμπαγές, αρραγές, αδιάβλητο Εθνικό Σύστημα Υγείας η κάθε χώρα είναι υπανάπτυκτη. Είτε μιλάμε για τον Δημόσιο Φορέα, είτε για τον Ιδιωτικό. Μου είναι αδιανόητες οι ελλείψεις στις Κρατικές Κλινικές και στα Νοσοκομεία – όλο και πληθαίνουν οι δωρεές – μού είναι αδιανόητες οι ελλείψεις ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, όσο εκκωφαντικά ηχηρές είναι και οι τιμολογήσεις στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία. Αλλά είπαμε: με την Υγεία δεν παίζουμε.  Κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Επιθυμούμε τον γκουρού ακόμη και για μια παρωνυχίδα. Ή τουλάχιστον, θα θέλαμε να έχουμε τον γκουρού για την αφαίρεση ακόμη και μιας παρωνυχίδας.

Με αφορμή την τραγική ιστορία του ψευτογιατρού, ας ξαναψαχτούν και ας ξαναψάξουν όσοι φέρουν ευθύνες στο όνομα της Υγείας με τα απλά υπογεγραμμένα-εγκεκριμένα βιογραφικά: γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών λειτουργών. Όχι μόνο στην Υγεία, σε κάθε ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Οι μαϊμούδες πτυχιούχοι είναι μόδα διαχρονική.-

23.06.2020

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

Η είδηση:

Προφυλακίστηκε ο ψευτογιατρός

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 47χρονος ψευτογιατρός που είχε ειδίκευση στο… εγκληματικό εμπόριο ελπίδας σε απελπισμένους ασθενείς.

Μάλιστα σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του. Πρόκειται για τον Κοντοστάθη Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης.

Ο 47χρονος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή, κατηγορείται για τον θάνατο τριών ανθρώπων -μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά-, τους οποίους φέρεται να εξαπάτησε με την υπόσχεση πως θα τους κάνει καλά από τις ανίατες ασθένειες.

Συστηνόμενος ως διακεκριμένος επιστήμονας με λαμπρές σπουδές και υψηλές γνωριμίες, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, φέρεται πως τουλάχιστον από το 2016 είχε στήσει την πιο κερδοφόρα επιχείρηση, εκμεταλλευόμενος την αγωνία και την απόγνωση των ασθενών, αφού τους έπειθε να σταματήσουν τη φαρμακευτική τους αγωγή και να ακολουθήσουν τις δικές του «εναλλακτικές» πρακτικές για την πλήρη ίασή τους από τις ανίατες ασθένειες που αντιμετώπιζαν.

Με το όνομα «Νίκος Κοντός», ο 47χρονος προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά του ακόμα και σε μοναστήρια, όπου κατάφερνε, σύμφωνα με τη δικογραφία, να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους, αφού τους παρουσιαζόταν ως άνθρωπος του Θεού, με επαφές στο  Άγιο Όρος, το Πατριαρχείο και το Βατικανό.

Έτσι μπορούσε να κάμψει τη δυσπιστία τους και να τους εξαπατήσει υποστηρίζοντας πως με τα δικά του «ψευτοφάρμακα» θα είχαν το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, η «θεραπεία» των πέντε μηνών που υποσχόταν με βότανα, τα οποία προμηθευόταν από κατάστημα στο Πήλιο, προκαλούσε ραγδαία επιδείνωση στην υγεία των ασθενών και στο τέλος τον θάνατο.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται ότι δεν δίσταζε ακόμα και να αναλαμβάνει τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές.

Αν και εμφανιζόταν χωρίς ιατρική μπλούζα, έδινε τα ραντεβού με τους ασθενείς σε μεγάλα ιατρικά κέντρα για να γίνεται πιστευτός, είτε λόγω… χρόνου, όπως τους έλεγε, σε ξενοδοχεία και καφετέριες. Άλλοτε πάλι παρουσιαζόταν ως συνοδός ασθενών σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε καφετέριες και ξενοδοχεία.   

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 47χρονος προέβαινε στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα. Μάλιστα δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις των άλλων γιατρών και χορηγούσε τα δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένα σκευάσματα από την Ελβετία.

Η επαφή του κατηγορούμενου με τη Δικαιοσύνη δεν είναι η πρώτη, καθώς στο παρελθόν φαίνεται να είχε βρεθεί ξανά υπόλογος για απατηλές ενέργειες.

SHARE
RELATED POSTS
Επειδή υπάρχουν και καλά νέα! (Ή, Only Love, no Kisses ), του Μάνου Στεφανίδη
Αντετόκουνμπο, Ελληνική σημαία και NIKE
Τα Amor-Amor σας προσφέρουν εκπτώσεις έως και 50%

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.