Πόρτα στην Πολιτική

Χρόνια πολλά κύριε Στουρνάρα…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Θα ήταν σοβαρή μου παράλειψη αν δεν έβρισκα την ευκαιρία να ευχηθώ στον αρχιτραπεζίτη μας (και κηδεμόνα όλων των συστημικών Τραπεζών) Ιωάννη Στουρνάρα «Χρόνια πολλά». Με την προσθήκη «και να την χαίρεται». Ποια να «χαίρεται» (αν δεν καμαρώνει ήδη για την φιλανθρωπική της τάση και τον σεβασμό προς την πελατεία της; Μα την «Τράπεζα Πειραιώς», έναν ευγενή Οίκο χρηματοοικονομικού συστήματος, που ανήκει (μετοχικά) στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Εκείνο το ξαφνικό ‘πάγιο’ χαράτσι των πέντε ευρώ σε βάρος των πελατών για κάποια ενέργεια  ηλεκτρονικής μορφής, πέρα από τον ληστρικό –και σίγουρα αιφνιδιαστικό- χαρακτήρα της, έδωσε την αφορμή για πλήθος σχολίων στο διαδίκτυο, με κάποιους μάλιστα να θυμίζουν ότι (η Τράπεζα Π.) χωρίς ντροπή, έσπευσε να περάσει στους λογαριασμούς τους τόκους των καταθέσεων, οι οποίοι δεν ξεπερνούν –πλειοψηφικά- τα 0,3 έως 0,10 λεπτά του ευρώ!

 Και το έκανε προφανώς για να δείξει ότι σέβεται τους κανονισμούς θυμίζοντας  στους πελάτες ότι με βάση τον ισχύοντα νόμο για τους τόκους καταθέσεων Ταμιευτηρίου, όφειλε να ενημερώσει εγκαίρως τους καταθέτες. Τώρα αν έναντι στα όποια ψίχουλα, αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη των πελατών χωρίς καν να τους ρωτήσει, έ αυτό είναι μια υπόθεση που, πιθανότατα,  θα την καταστήσει εξαιρετικά δημοφιλή στο κοινό, αλλά –παράκληση της στήλης- αποφύγετε τα ‘μπινελίκια’ χρονιάρες μέρες! Δεν κάνει!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Από “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” για τον Γιώργο Υψηλάντη: «Ο “Γκουρού” που αλείφεται με  λυματολάσπη για να κρύψει την πολιτική του Γύμνια»
Ανοίγουν οι εκκλησιές, του Νίκου Βασιλειάδη
1η Φεβρουαρίου ζητεί εκλογές ο Σταύρος μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.