Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φώτης Χατζηδιάκος: το άμεσο και έμμεσο μήνυμα του τ.Δημάρχου Ρόδου την ημέρα της Σταυροπροσκυνήσεως

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. 

Σήμερα ημέρα της Σταυροπροσκυνήσεως. Όλα έχουν τον συμβολισμό τους, ανεξάρτητα του τι πιστεύει καθένας και πόσο κλονίζεται ή δυναμώνει η πίστη του, μέσα στον καταιγισμό των πληροφοριών, για την πανδημία του κορονοϊού.

Σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία του, από την (κατά την παράδοση), δωρεάν της Αγίας Ελένης τίμιου ξύλου, ο τίμιος Σταυρός των Απολλώνων λιτανεύθηκε στο χωριό. Ο π. Ηλίας κρατώντας το ιερό κειμήλιο του τίμιου Σταυρού και ο π. Κάλλιστος με την εικόνα της Παναγίας της Καρυωνίτισσας (ασημωμένη από τον Μ. Μαγιστρο Pierre d’ Aubusson 1423-1503) παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις, περιδιαβήκαν ολους τους δρόμους του χωριού προσευχόμενοι. Οι απλοϊκοί άνθρωποι του χωριού με συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια, από τις αυλές των σπιτιών και από απόσταση, αντιλήφθηκαν πόσο αδύναμος μπορεί να γίνει ο άνθρωπος, αλλά και πόση αξία έχουν αυτά που μέχρι χθες ήταν κεκτημένα και αυτονόητα, ευχόμενοι και (προσευχόμενοι), να βγουν σύντομα νικητές, η επιστήμη και ο άνθρωπος .

Όμως πλανάται το μεγάλο ερώτημα : Μετά από 6 μήνες θα θυμόμαστε όλα αυτά; Θα έχουμε τους σημερινούς προβληματισμούς και την ίδια κοσμοθεωρία, ή θα μας παρασύρουν και πάλι οι ανάγκες, τα ασήμαντα και ευτελή της «καθημερινότητας», ή μήπως «θα γίνουμε άλλοι άνθρωποι» ;;;

22.03.2020

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg
1821: όλοι οι Ήρωες της Δωδεκανήσου που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]
Προς ΠΝΑι: Περίσσεψε ακόμα λάσπη; Δεν εξαντλήθηκε με τα χορηγούμενα τρολ που εξαφανίστηκαν την επομένη των εκλογών;
Ο Ι.Σ.Ρ στηρίζει ενεργά την προσπάθεια της ομάδας “Άκαπνη Ρόδος”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.