Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φώτης Χατζηδιάκος προς Δήμαρχο Ρόδου: “κ. Καμπουράκη…”

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Ρόδος, 4 Νοεμβρίου 2021

  Τίτλος: κ. Καμπουράκη, η διαφάνεια και η νομιμότητα αποτελούν θεμελιώδεις αρχές για τη λειτουργία των δήμων και είστε υποχρεωμένος να τις τηρείτε και να τις διαφυλάσσετε.

κ. Δήμαρχε, οι υπαίτιοι για την απαράδεκτη κατάσταση που επικράτησε το καλοκαίρι στη Ρόδο με τις «άθλιες» υπηρεσίες καθαριότητας, την απαξίωση της ανακύκλωσης και την παράνομη υπολειτουργία του Κέντρου Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών, έχουν ονοματεπώνυμο. Παρόλα αυτά, η καταιγίδα των αρνητικών μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από δημότες και επισκέπτες της Ρόδου, οι σκληρές κριτικές και τα δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε. (πλην δύο φίλα προσκείμενων σ’ εσάς) σας άφηναν παγερά αδιάφορο.

Όταν εσείς μας αποκρύπτατε την παράνομη υπολειτουργία του ΚΔΑΥ και καμαρώνατε για την «λάμψη της Ρόδου» με την «φθηνή καθαριότητα» που προσφέρατε στους δημότες, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, στηλίτευσαν επανειλημμένα την ανικανότητά σας να προστατεύσετε το περιβάλλον από τους όγκους των σκουπιδιών.

Συνειδητά αποφύγαμε να καταγγείλουμε τις παράτυπες ενέργειές σας μέσα στο καλοκαίρι για να διαφυλάξουμε την τουριστική εικόνα της Ρόδου, την οποία εσείς καταρρακώσατε. Όμως μέχρι σήμερα, με την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών συνεχίζει η παράνομη κυκλοφορία των ιδιωτικών απορριμματοφόρων και δεν σας πτόησε ούτε η πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος. Αποφεύγετε σκοπίμως να μας απαντήσετε με ποια σύμβαση κυκλοφορούν τα απορριμματοφόρα του ιδιώτη και από πού και με ποιά διαδικασία πληρώνονται για τις εργασίες αποκομιδής, μετά την λήξη των συμβάσεων.

Με το υπ΄ αρ. πρωτ. 49734/24-9-2021 έγγραφο μας το οποίο κοινοποιήσαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στον συντονιστή της ΑΔΑΙ, ζητήσαμε από τις αρμόδιες διευθύνσεις του δήμου τα στοιχεία που αφορούν στις υπηρεσίες καθαριότητας και της λειτουργίας του ΚΔΑΥ, προκειμένου να διερευνηθούν αρμοδίως η ανά δημοτική ενότητα καλή εκτέλεση των συμβάσεων, ο τρόπος λειτουργίας του ΚΔΑΥ και η νομιμότητα κυκλοφορίας των ιδιωτικών απορριμματοφόρων.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν λάβαμε καμία απάντηση, έχουμε υποχρέωση να δημοσιοποιήσουμε το έγγραφο αίτημά μας, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνδημότες μας για την υπεύθυνη στάση της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και να ζητήσουμε δημόσια την απάντηση που αρνείστε σ’ εμάς.

Υπάρχει κάτι που σας ανησυχεί ή κάτι που δεν θα θέλατε να πληροφορηθούν οι συμπολίτες μας;

Η διαφάνεια και η νομιμότητα αποτελούν θεμελιώδεις αρχές για τη λειτουργία των δήμων και είστε υποχρεωμένος να τις τηρείτε και να τις διαφυλάσσετε.

Το Γραφείο Τύπου

Της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ακολουθεί το υπ’αρ.πρωτ. 49734/24-9-2021 αναπάντητο έγγραφο αίτημά μας.

    

SHARE
RELATED POSTS
Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου: η Ιστορία ζωντανεύει, της Τζίνας Δαβιλά (εικόνες)
Σάρωσε η Ρόδος  τα βραβεία «Greek Travel Awards Σκανδιναβίας»
Πρόσκληση για υποβολή ταινιών στο Φεστιβάλ Καστελορίζου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.