
Το γιορτινό γλύκισμα της Μανούλας:
Φλογέρες χριστουγεννιάτικες – υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό καρυδοαμυγδαλόψιχα (μισό και μισό)
9 κρόκους αυγών
9 κουταλιές βούτυρο
9 κουταλιές ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλλα
το ξύσμα 2 λεμονιών
φύλλο-κρούστα για γλυκό το οποίο χωρίζουμε σε τρεις λωρίδες προκειμένου να τυλίξουμε το μίγμα
Υλικά για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε τα υλικά, τα πλάθομε χαρωπά- χαρωπά και εν συνεχεία λαμβάνουμε ποσότητα ενός κουταλιού και την τοποθετούμε στην άκρη της μονής λωρίδας φύλλου κρούστας, το οποίο τυλίγουμε κυλώντας ως μικρό-μικρό βαρελάκι.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα, σφιχτή – σφιχτή ωσάν χιονούλα ζηλευτή.
Παίρνουμε τα βαρελάκια και τα περνάμε από την μαρέγκα μόνο από τη μία πλευρά .
Εν συνεχεία τα τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 – 200°C χρησιμοποιώντας μόνο τον κάτω φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Περιλούουμε με το σιρόπιον.
Καλή Επιτυχία, Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά!
* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author
iPorta.gr
Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr
Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ