Πόρτα στην Πολιτική

Φεύγουν «καίγοντας τα σπαρτά», του Γιάννη Σιδέρη

Spread the love

Γιάννης Σιδέρης

Giannis Sideris

«Έχουμε μια κυβέρνηση που νομοθετεί με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, που ξέροντας ότι φεύγει καίει πίσω της τα σπαρτά και ρίχνει τις γέφυρες», κατήγγειλε οργίλος ο Αλέξης Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έκτοτε, δεν έχει μείνει ούτε μία από τις καταγγελίες που έκανε τότε, που να μην την επαναλάβει ως κυβέρνηση, και μάλιστα με μεγεθυντικό φακό.

Ο Νίκος Βούτσης, παρότι άρχων της Βουλής, εζήλωσεν δόξαν Πόντιου Πιλάτου και το έριξε στις ευχές. Αν και η προεκλογική περίοδος επί της ουσίας έχει ξεκινήσει, ο Πρόεδρος επικαλέστηκε το γράμμα του νόμου, σύμφωνα με το οποίο «Η Βουλή διαλύεται με πρόταση του Πρωθυπουργού». Έτσι, ώσπου να γίνει αυτό κινδυνεύουμε να έχουμε τσουνάμι τροπολογιών από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Στην επισήμανση των δημοσιογράφων για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απάντησε: «δεν αποκλείω να υπάρξει και μικρός αριθμός τροπολογιών. Ευελπιστώ ότι δεν θα είναι πολλές ούτε θα έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα» (Τους… καθησύχασε η ελπίδα του Προέδρου!).

Και αμ’ έπος αμ’ έργον. Ο χορός των τροπολογιών ξεκίνησε με διάταξη που παρατείνει την διάρκεια εργασίας συμβασιούχων έως τις 30 Οκτωβρίου 2019, και η οποία προστέθηκε στο… απολύτως συναφές νομοσχέδιο που αφορά κύρωση συμφωνίας της ελληνικής δημοκρατίας με το Αζερμπαϊτζάν!

Παράλληλα, μόνο η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, γαλαντόμα και large ούσα, κατέθεσε… πέντε τροπολογίες, εκ των οποίον οι τρεις τουλάχιστον αφορούν την περιοχή που εκλέγεται. Δυο κατέθεσε η βουλευτής Εύη Καρακώστα, ενώ ο… οξφορδιανού έθους υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος και η συνάδελφός του Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (εντάξει, τα ξέρει από το ΠΑΣΟΚ αυτά τα κόλπα) υπέγραψαν απόφαση για τον διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, αλλά χωρίς διαγωνισμό.

Φυσικά όλα υπό την προτροπή του Πρωθυπουργού, ο οποίος είπε χθες το βράδυ στην ΕΡΤ «η κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε ακόμη. Μέχρι την τελευταία μέρα της, την Παρασκευή, η Βουλή έχει νομοθετική και η κυβέρνηση εκτελεστική αρμοδιότητα»!

Η ΝΔ αποχώρησε μετά την αναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε «δεν θα μπούμε στο κάδρο μιας απονομιμοποιημένης Βουλής η οποία δεν έπρεπε να ανοίξει και άνοιξε μόνο για διευθετήσεις». Το ίδιο και το ΚΙΝΑΛ, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να δηλώνει: «Κυρώσεις διεθνών συμβάσεων που τις έχουν στο συρτάρι μήνες και χρόνια τώρα τις θυμήθηκαν;» (απορίες που έχει!). ΚΚΕ και Ποτάμι προανήγγειλαν επίσης την αποχώρησή τους.

Το πλέον σοκαριστικό πάντως, μια και τα υπόλοιπα τα έχουμε ξαναδεί, έστω και σε σμίκρυνση, είναι η τυμβωρυχία που διαπράττουν, με την ρηματική διακοίνωση που απέστειλε η Αθήνα στο Βερολίνο, και με την οποία του ζητά να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Το αίτημα είναι εθνική επιταγή, το είχε εγκρίνει η ολομέλεια τη Βουλής από τον Απρίλιο. Το κείμενο καλούσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Όμως οι κυβερνώντες το είχαν παγώσει, προφανώς αναμένοντας τον χρόνο των εκλογών για να το εκκινήσουν. Έτσι ένα πανεθνικό αίτημα μνήμης και δικαίωσης της φρίκης, το εντάσσουν ως δικό τους αντιστασιακό αφήγημα στα προεκλογικά τους προσπέκτους. Τέτοια φτηνή πολιτικάντικη ύβρις και ασύδοτη προεκλογική ιεροσυλία στα δεινά της πατρίδας και στους μακελεμένους των δύο παγκόσμιων πολέμων, είναι υπεράνω κριτικής και ηθικής.

Γνωρίζουν ωστόσο ότι η αντιπολίτευση δεν μπορεί να το καταγγείλει, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει σε τίποτα να αρχίσει πάλι να λασπολογεί, μιλώντας για γερμανοτσολιάδες.

Η κυβέρνηση δύναται να οργιάσει στις ρουσφετολογικές τροπολογίες ώσπου να κλείσει η Βουλή. Με απούσα την αντιπολίτευση θα ψηφίζει μόνη της. Θα πράττει με το γράμμα του νόμου και την απουσία πολιτικού ήθους («μέχρι την ημέρα των εκλογών η κυβέρνηση θα ασκεί τα καθήκοντά της» είπε ο κ. Τσίπρας).

Θα το αντέξει; Μάλλον! Ο λαός θα το δεχθεί;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. Δημοσιεύεται και στο liberal.gr

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η εξουσία φθείρει πρώτα αυτούς που δεν την έχουν, του Πάνου Μπιτσαξή
Η Trudeau-μανία κατακτά τις ΗΠΑ, του Χρήστου Μαγγούτα
Χάνονται 170 θέσεις εργασίας με ευθύνη του κου Γ.Χατζημάρκου, του Κώστα Βρούχου (Ήχος και Φως)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.