Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Φανατισμοί και φαντάσματα, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Έλεος πια με την κομματική κακεντρέχεια. Ένθεν κακείθεν. Δεν είμαι ούτε Σύριζα, ούτε Ν.Δ, ούτε Κινάλ, ούτε μπαρουφοπαδός. Πειράζει; Μπορώ να κάνω πλάκα ή να θλίβομαι όποτε γουστάρω; Αμάν πια με τις κομματικές παρωπίδες σας. Είστε τόσο πολύ ικανοποιημένοι από τα κόμματα σας, μικρά και μεγάλα, ώστε δεν σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας; Τόσο πολύ σάς καλύπτουν τα φαντάσματα του πολιτικού μας θιάσου;

Και κάτι τελευταίο: Τον Κυριάκο τον έφερε ο Αλέξης,  όπως τον Αλέξη τον έφερε ο Αντωνάκης. Ο δε Κυριάκος κατάφερε να ξανακάνει την ΝΔ από δεξιά κέντρο. Την οποία ΝΔ είχε καταντήσει ο Αντωνάκης ακροδεξιά. Εξ ου και το χαμηλό 29% που είχε φέρει. Το δε 31,6 του Αλέξη δεν είναι μόνο δικό του, ούτε των τυχοδιωκτών του ΠΑΣΟΚ. Είναι και όλων όσοι ήθελαν να στηρίξουν μιαν αριστερή προοπτική (ανα)γνωρίζοντας πολύ καλά τα ολέθρια λάθη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κάτω κάτω ένα από τα βασικά λάθη των περί των Αλέξη, είναι ότι απομάκρυναν τους συμπορευόμενους διανοούμενους και καλλιτέχνες και εναγκαλίστηκαν τους επαγγελματίες συνδικαλιστές και δημοσιογράφους. Από κόμπλεξ και κυνισμό. Παρ’ότι ανέκαθεν η αριστερά διεκδικούσε και την αισθητική διάσταση του πολιτικού. Ουφ, τα είπα και ξαλάφρωσα. Ας μιλήσουμε τώρα και λίγο για τέχνη! 

ΥΓ. Δημοσιεύω αυτή την γελοιογραφία για να καταλάβουν μερικοί προοδευτικοί, άσπονδοι φίλοι μου ποια είναι κατά βάθος, τα μεγάλα προβλήματα και της Ευρώπης και της χώρας.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Οι “ΠΕΡΣΑΙ” του   Αισχύλου και ο Ερντογάν, του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη
Σχόλιο περί επιλογών (μέρος πρώτο), του Αλέξανδρου Μπέμπη
aircraft-2410190_960_720.jpg
Καταρρέει η Raynair; Την εγκαταλείπουν οι πιλότοι της

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.