Αθλητικά/Αθλητισμό

Υπόκλιση στον Ράσφορντ, του Γιώργου Αρκουλή

 

Γιώργος Αρκουλής
Γιώργος Αρκουλής

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Με ένα εξαιρετικής ευαισθησίας «ορεκτικό» συνοδεύεται η επανεκκίνηση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων στην Αγγλία, αν και λίγο έλλειψε να κοστίσει τιμωρία στον εμπνευστή του. Να καταθέσω, λοιπόν, από αυτή την ταπεινή γωνιά, τον θαυμασμό μου στον διεθνή κυνηγό της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ Μάρκους Ράσφορντ για την πρωτοβουλία του να μοιράσει φαγητό σε πλήθος παιδιών που το είχαν ανάγκη. Γιατί, όπως εξήγησε, ποτέ δεν ξέχασε στην νεανική του ηλικία να νοιώθει την ίδια πείνα, όπως αυτήν που αντιμετωπίζουν (και) τα σημερινά παιδιά.

Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία, με δεδομένο ότι η εποχή μας –κυρίως στην «μεγάλη χώρα» με τους πλανητάρχες, και τις δυναστείες  «Ροκφέλερ»,  «Ρότσιλντ»,  «Κένεντυ» κλπ., φουντώνει  πάλι ο ρατσισμός. Δηλαδή η πληγή που δεν λέει να κλείσει εδώ και αιώνες στις ΗΠΑ, την χώρα που άλλοτε πρόσφερε βάσιμες ελπίδες για καλυτέρευση συνθηκών της  ζωής τους, σε πλήθος πεινασμένων από την Αφρική και τον ευρωπαϊκό Νότο που έφταναν στο νησί Ελις, σίγουροι για προώθησή τους στην ενδοχώρα και στο σταθερό μεροκάματο.

Ο Ράσφορντ είναι ένας από τους αρκετούς έγχρωμους Βρετανούς οι οποίοι αγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία στα πρωταθλήματα της χώρας. Των οποίων οι παππούδες, μη ξεχνάμε, έχουν καταγραφεί στην εργατική ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, ως οι αχθοφόροι του Τάμεση αλλά και των σιδηροδρομικών σταθμών του Λονδίνου και των άλλων μεγάλων πόλεων!

Pane di capo στις ΠηγέςΚαλλιθέας-Άνοιξε & μας περιμένει με ευχάριστες εκπλήξεις

 

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ήταν η έδρα εχθρική…, του Γιώργου Αρκουλή
Γραμμή στον υπουργό…, του Γιώργου Αρκουλή
‘Ηττα ντροπής στο Νιουκάστλ, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.