Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Υπηρέτρια του έρωτα, της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Spread the love

Μαρία Σκαμπαρδώνη είναι Δημοσιογράφος και Αναγνώστρια της iΠόρτας

Είμαι γυναίκα ελεύθερη, στέκομαι στο ύψος μου και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου για τη ζωή και τις πράξεις μου. Για κάποιους είμαι ελαφρών ηθών, για άλλους είμαι μία γυναίκα διψασμένη για έρωτα και ζωή.  Για εμένα, είμαι μία επαναστάτρια που έζησε τη ζωή της στα άκρα, που αψήφησε τα πρέπει και άκουσε την καρδιά της.

Επάνω στο κρεβάτι μου, έχουν περάσει άνδρες μικρότεροι, μεγαλύτεροι. Από εμένα έμαθαν το έρωτα, άγγιξαν το πρώτο τους κορμί, έδωσαν το πρώτο τους φιλί. Από εμένα, έγιναν άνδρες και έμαθαν πώς στον έρωτα να έχουν επιτυχία. Ίδρωναν και αισθανόμουν την ανάσα τους, ήταν άπειροι και αισθανόμουν την αγωνία τους όταν περνούσαν αυτό το κατώφλι του σπιτιού μου. Και πάλι, προσπάθησα να μη δείχνω την ευαισθησία μου, ήθελα να είμαι σκληρή γυναίκα, να μην τους αφήνω με πατάνε και να με θεωρούν εύκολη.

Μέσα στον καπνό από τα τσιγάρα μου, το κραγιόν από τα χείλη μου που ξεβάφει, τις περούκες μου είδα την πιο σκληρή πλευρά της ζωής.  Είδα πως μπορώ να είμαι και του λιμανιού αλλά και γυναίκα της υψηλής τάξης τη στιγμή που θα το αποφασίσω. Εκείνης που σε αντιμετωπίζει ως πόρνη από εκείνον που θα έρθει να σου πετάξει τα λεφτά του για ένα ξέσπασμα λίγων λεπτών, αλλά εκείνος θα θεωρείται πάντοτε κύριος και καθωσπρέπει οικογενειάρχης. Έμαθα πως μία γυναίκα μπορεί να είναι υπηρέτρια του αγοραίου έρωτα, αλλά να είναι μία κυρία αληθινή, δίχως να υποκρίνεται όπως πολλές καθωσπρέπει κυρίες.

Είμαι μία υπηρέτρια του έρωτα, ασκώντας ένα αρχαίο επάγγελμα μέσα σε τόσους κινδύνους, αρρώστιες, δυσκολίες. Πάντοτε όμως θα κρατάω την αξιοπρέπειά μου και δε θα επιτρέπω να με ρίχνουν με τα λόγια τους, τα φαρμακερά τους βλέμματα, τις προσβολές τους. Τουλάχιστον, εγώ είμαι ελεύθερη, δε συμβιβάστηκα ποτέ σε κανέναν και τίποτα. Τιμή μου, επιλογή μου, μαγκιά μου και περηφάνια μου. Αυτή είμαι, δε θα αλλάξω…

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Κοινή χρήση του αρχείου “Ανάμεσα σε χαμένες μάχες και νίκες” με εσάς, της Δέσποινας Γρηγοριάδη
Η Ολική Επαναφορά και ο πυγμάχος, του Πάνου Μπιτσαξή
«Με γνωρίζει κάθε πλάκα της Ομόνοιας, σοφότερο με έκανε η πλατεία», του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.