Πόρτα στην Πολιτική

Υπερηφάνεια ή προκατάληψη;, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Μάνος Στεφανίδης

Χθες, Σάββατο, ο αντιναύαρχος ε.α και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας παρά τω Πρωθυπουργώ Αλέξανδρος Διακόπουλος δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον και καλογραμμένο άρθρο στην εφημερίδα Τα Νέα. Άρθρο με γνώση αλλά και σύνεση περί του πρακτέου ως προς τα ελληνοτουρκικά. Αναζητήστε το.

Διαβάστε επίσης:

Ιδού ένα σύντομο σχόλιο μου:

Ναύαρχε, φίλτατε Αλέξανδρε, τιμώ και την πορεία και το υψηλό επίπεδο της προσφοράς σου. Όμως πλέον μιλάς ως πολιτικός και όχι ως στρατιώτης. Δεν καταλογίζω ευθύνες στην παρούσα κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά. Είναι πολύ νωρίς. Και στον Έβρο και στο Αιγαίο η στάση της είναι η ενδεδειγμένη. Όμως … Η ισορροπία όπλων με την γείτονα έχει ανατραπεί δραματικά εδώ και χρόνια με τα πολεμικά πλοία και τα αεριωθούμενα μας να υφίστανται την κόπωση της παλαιότητας. Το έμψυχο δυναμικό ακόμη υπερέχει αλλά η πολιτική ηγεσία το υποχρεώνει σε ταπεινωτικές υποχωρήσεις απέναντι στον ιταμό γείτονα που νικά χωρίς μάχες!

Στα Ίμια οι Τούρκοι κατέρριψαν το στρατιωτικό ελικόπτερο σε ελληνικό έδαφος βάφοντας τις γκρίζες ζώνες σε κόκκινες και έκτοτε ο κατήφορος συνεχίζεται. Το ότι δεν απαντήσαμε τότε, το πληρώνουμε εξακολουθητικά σήμερα. Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων δεν είναι θεατρική μπαλαφάρα για δημιουργία εντυπώσεων αλλά μελετημένη, σκακιστική κίνηση. Οι Τούρκοι λ.χ με την πρόσφατη ΑΟΖ της Λιβύης δημιούργησαν νέα τετελεσμένα επιβάλλοντας όρους στους μείζονες παίκτες της περιοχής ενώ εμείς δεν τολμάμε να ορίσουμε κοινή ΑΟΖ με την Κύπρο. Ούτε καν με την Ιταλία! Ωραίες η σύνεση κι η ψυχραιμία αλλά η Τουρκία έτσι αποθρασύνεται και το φρόνημα του λαού μας βυθίζεται στο ναδίρ. Ποιός θυμάται πια το ενιαίο, αμυντικό δόγμα Ελλάδας Κύπρου; Η Κρήτη, με τη σειρά της, είναι πλέον στο στόχαστρο. Το φθινόπωρο θα είναι θερμό.

Αντί, άρα, εφησυχασμού επιβάλλεται εγρήγορση. Ιδιαίτερα με την εξακολουθητικά ανθελληνική, επαμφοτερίζουσα στάση των ΗΠΑ. Το έθνος αντιμετωπίζει πολλαπλές επιθέσεις. Ως εκ τούτου, αντί των επιτροπών άνευ εντροπής και των ταρατατζούμ εορτασμών για το 2021 ο εφοπλισμός μας και οι λοιποί εκπρόσωποι της οικονομικής ισχύος θα έπρεπε να προσφέρουν στη πατρίδα λ.χ μία νέα φρεγάτα, τον Αβέρωφ του 21ου αι. και πυραυλακάτους, τα μπουρλότα για τους καινούριους Κανάρηδες. Και μάλιστα χτισμένα σε ελληνικά ναυπηγεία. Τα οποία η συνδικαλιστική μας μιζέρια και ο πολιτικοκομματικός σκοταδισμός τα κατέστησε νεκροταφεία της εθνικής μας ικμάδας. Της ναυτοσύνης του λαού μας. Η άμεση επαναλειτουργία τους θα ήταν επίτευγμα ιστορικής σημασίας για την κυβέρνηση την οποία υπηρετείς.

Έρρωσο!

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»: Δοκιμασμένοι ή εγνωσμένης αξίας αυτοδιοικητικοί και πολίτες οι 50 πρώτοι υποψήφιοι με τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φ.Χατζηδιάκο
Τι κέρδισε ο Αλ. Τσίπρας από τον Βλ. Πούτιν – Όλο το παρασκήνιο
Θα παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη μετά τις σημερινές αποκαλύψεις;, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.