Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Υπέρλαμπρα άστρα!, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Ο Αλέξης Γεωργούλης, εδώ ως δημοτικός σύμβουλος του δεξιού δημάρχου της Λάρισας Δ. Τζανακούλη, το 2014. Αυτά παθαίνεις Αλέξη όταν ψωνίζεις “πολιτικούς” από τα τηλεοπτικά καλάθια και “αγωνιστές” από τα κομματικά σκουπίδια. Ενώ το μεταξύ το κράτος σε πλήρη διάλυση και η χώρα σε ελεύθερη πτώση. Όντως οι προσεχείς εκλογές έχουν σημασία ζωής (επιβίωσης) ή θανάτου. Τα μικροπολιτικά κολπάκια δεν μπορούν να κρύψουν την βαθιά παρακμή.
Η κατάντια της δικαιοσύνης, του σωφρονιστικού συστήματος, της παιδείας, της υγείας, των δημοσίων μεταφορών – το τραμ τερματίζει εδώ και έξι μήνες στον Ν. Κόσμο ενώ ήδη άρχισε η τουριστική περίοδος – της ασφάλειας των πολιτών – καθημερινές οι δολοφονίες γερόντων από ομάδες που λυμαίνονται αστικά κέντρα και ύπαιθρο – η μαφία των φυλακών που έχει υποκαταστήσει το κράτος σε αγαστή συνέργεια με πολίτες υπεράνω υποψίας σαν τον κυρ Αλέξανδρο, τον άπληστο “συλλέκτη” – όλα μα όλα αυτά δείχνουν την σήψη που κατατρώει τον τόπο. Λύση για όλα μα όλα αυτά;
Μα ο λαμπερός Αλέξης Γεωργούλης δίπλα στον υπέρλαμπρο Αλέξη Τσίπρα. Σταρ σύστεμ!

Λεπτομέρεια: Ο πίνακας στο φόντο είναι η Λάρισα, γενέτειρα του σεμνού Αγήνορα Αστεριάδη. Αυτό, που η τέχνη είναι πάντα το φόντο για το πολιτικό κιτς, με σκοτώνει. Ο Αλέξης πάλι προτιμάει Δημοσθένη Κοκκινίδη.
Λόγω κόκκινου!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
“…Δεν θα περάσουν οι Ιταλοί στο Καλπάκι. Υπγος Χ.Κατσιμήτρος”, Του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη
Υπερηφάνεια ή προκατάληψη;, του Μάνου Στεφανίδη
“Taxi Driver” bravado!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.