Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Ιστορία Πόρτα στον Κόσμο

Τσιμουδιά οι τοκογλύφοι…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Αναμενόμενη πέρα για πέρα η παγκόσμια συγκίνηση για την πυρκαγιά της Notre Dame και δικαιολογημένο το άμεσο ενδιαφέρον των Μέσων για την καταστροφή, καθώς το μνημείο ανήκει σε ολόκληρο τον πλανήτη ως μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Δικαιολογημένο, επίσης, το ενδιαφέρον μεγάλων γαλλικών εταιρειών -στην ουσία πολυεθνικών- να συνδράμουν με γενναία, είναι αλήθεια, ποσά στο έργο της αποκατάστασης της ζημιάς. Θα μου πείτε, στο κάτω-κάτω της γραφής ο μεγαλοεπιχειρηματίας Πινό, ο Μπετανκούρ της L’ Oreal, η πετρελαϊκή Total, ο Αρνό, προσφέροντας χρήματα, διαφήμιση κάνουν πέραν της επίδειξης ευαισθησίας τους για το μνημείο.

Οι  «άλλοι» όμως; Έως χθες αργά σιγή ασυρμάτου από τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (βασικά Τράπεζες), τον μεγαλοτοκογλύφο Σόρος, τον γυναικά Μπέζος της Amazon, που ξοδεύει πακτωλό χρημάτων για ένα διαζύγιο…

Αν ζούσε στις μέρες μας ο Ουγκώ, πιστεύω αυτούς θα θυμόταν και ίσως ειρωνευόταν ελαφρώς τη βαθύπλουτη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας (η Ελισάβετ εξέφρασε απλώς τη λύπη της με επιστολή στον πρόεδρο Μακρόν) ή το πλουσιότερο σε κέρδη κρατίδιο του πλανήτη, δηλαδή το Βατικανό, που έσπευσε να προσφέρει την… τεχνογνωσία του! Δηλαδή ομάδα εργοδηγών κατά την πορεία των έργων αποκατάστασης!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το «μαύρο κουτί των Βρυξελλών» και  τα …πεταμένα εμβόλια, του Νίκου Βασιλειάδη
Ένας ξαφνικός χειμώνας, του Δρ Θάνου Ασκητή
16417_10203171159420463_3261188934224471284_n.jpg
Δόσεις θανάτου, της Κικής Τσακίρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.