Υγεία

Τροφές σκέτος… πονοκέφαλος, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων (έναντι Σταδίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ), «Πηγές Καλλιθέας»

Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Κάθε άτομο αντιδρά διαφορετικά στις τροφές που καταναλώνει. Την ίδια ώρα, παράγοντες όπως το άγχος ή ο κακός ύπνος, αυξομειώνουν την ευαισθησία μας. Αν κάποιες τροφές σάς προκαλούν ημικρανίες, μην τις καταναλώσετε για ένα διάστημα και παρατηρείστε τον οργανισμό σας. Πώς αντιδρά; Αν οι ημικρανίες έχουν σταματήσει, έχετε την απάντηση που ζητάτε!

Κάποιες τροφές λόγω των ιδιαίτερων συστατικών τους ή λόγω του τρόπου με τον οποίο τις καταναλώνουμε θεωρούνται…ύποπτες να προκαλέσουν ημικρανία σε σχέση με άλλες.

Σοκολάτα. Συνδέεται με την ημικρανία, επειδή περιέχει θεοβρωμίνη, και καφεΐνη.

Αφυδάτωση. Ο νούμερο ένα λόγος ημικρανίας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, είναι ακόμη και η ήπια αφυδάτψωση! Μόλις αισθανθείτε τον πονοκέφαλο να σας… χτυπά την πόρτα, πιείτε άφθονο νερό!

Παγωμένα τρόφιμα ή ροφήματα. Η κατανάλωσή τους προκαλεί σύσπαση των αγγείων γύρω από το στόμα και τον λαιμό και άρα πονοκέφαλο!

Αλκοόλ. Το κόκκινο κρασί σε αυτήν την περίπτωση, λειτουργεί περισσότερο επιβαρυντικά.

Καφεΐνη. Η αγγειοσυσταλτική δράση της προκαλεί ημικρανία όπως επίσης και η στέρησή της σε όσους την καταναλώνουν συστηματικά.

Προμαγειρεμένα ή συσκευασμένα τρόφιμα. Η πρώτη κατηγορία περιέχει νιτρώδη άλατα ενώ η δεύτερη γλουταμινικό μονονάτριο, ενισχυτικό γεύσης σε προϊόντα σόγιας, συσκευασμένα έτοιμα ασιατικά γεύματα, προϊόντα επεξεργασμένου κρέατος και πολλά κονσερβοποιημένα τρόφιμα.

Τυριά. Τσένταρ, μοτσαρέλα, προβολόνε, μπρι, καμαμπέρ, έμενταλ, γκούντα, παρμεζάνα, ροκφόρ, γραβιέρα και κασέρι, δηλαδή τα ώριμα τυριά, έχουν συσχετισθεί με την ημικρανία, λόγω της τυραμίνης τους. Τυραμίνη περιέχουν και φασόλια, κουκιά, αποξηραμένα φρούτα, μπίρα και τα λαχανικά τουρσί.

 

SHARE
RELATED POSTS
Αντιμετωπίζονται οι ανοιξιάτικες αλλεργίες;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Είναι επικίνδυνο το φτέρνισμα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Αντιμετωπίστε τις ανοιξιάτικες αλλεργίες, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.