Πόρτα στην Πολιτική Πόρτα στον Κόσμο

Τραμπ: “Προσοχή- Κίνδυνος” – Trump: “Attention-Danger”, του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

Το πρώτο σκίτσο είναι από τις 20 Ιανουαρίου 2017, την ημέρα που ορκίστηκε πρόεδρος και ανέλαβε τις τύχες της Αμερικής και κατ’ επέκταση του πλανήτη.

Το σκίτσο αυτό -και τα άλλα που το ακολουθούν – προλέγει σε μεγάλο βαθμό την περιπέτεια που ζούμε με αυτόν τον πρόεδρο.

Η ακαταλληλότητά του είναι τόσο εμφανής σε όλες – μα όλες- τις επιλογές του που τον καθιστούν επικίνδυνο.

Έχει τόση έπαρση και εγωισμό που έχει επιδοθεί στο γκρέμισμα όλων των επιτευγμάτων του Ομπάμα μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι αυτός είναι ο μέγας διαπραγματευτής που με αυτή του την ικανότητα θα κάνει την Αμερική πάλι μεγάλη (Make America Great Again)!

Απέσυρε λοιπόν την Αμερική από την “Συμφωνία Κλιματικής Αλλαγής του Παρισιού”, την Εμπορική Συμφωνία της Ασίας, επέβαλε δασμούς σε φίλους και συμμάχους εμπορικούς εταίρους και προσπαθεί να επαναδιαπραγματευθεί την NAFTA (εμπορική συμφωνία μεταξύ Αμερικής, Μεξικου και Καναδά επικυρωμένη επί Κλίντον), και άλλα πολλά που έχουν να κάνουν με τις ελευθερίες του ατόμου εδώ και μεταναστευτικές πρωτοβουλίες που θιγούν εκατομμύρια ανθρώπους.

Εχθες απέσυρε την Αμερική από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν την οποία διαπραγματεύθηκε ο Ομπάμα μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, και Αγγλία.

Δεν χρειάζεται κάποιος ειδικές ικανότητες για να διαπιστώσει ότι ο δρόμος που ακολουθείται είναι ολισθηρός.

Με αυτά και αυτά έχει καταφέρει να απομονώσει την Αμερική σε βαθμό που ενώ ήταν υπολογίσιμος “παγκόσμιος παίκτης” και σημείο αναφοράς όσο αφορά την δημοκρατία και την σταθερότητα – χωρίς να υπαινίσσομαι τελειότητα – έχει σε μεγάλο βαθμό υποβαθμιστεί και ταυτοχρόνως έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τον όποιο σεβασμό είχε ο κόσμος γι’ αυτήν.

Εδώ θα διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του Νοέμβρη πιστεύω κι εύχομαι οι εξελίξεις για την αποχώρησή του να “τρέξουν”! Μέχρι τότε λυπούμαι βαθιά για την κατάντια μας.

Γιώργος Σαράφογλου

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του

Το άρθρο εκφράζει τις απόψεις του συγγραφέα
iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Γ. Βρούτσης – Εγκύκλιος ΑΜΚΑ: «Υπουργείο Εγκατάλειψης του Μετανάστη;», του Κώστα Αρβανίτη
Οι φίλοι της κρίσης, του Γιάννη Πανούση
020316125453_3942.jpg
Νίκος Κοτζιάς: “Επιπολαιότητα της Τουρκίας να αμφισβητήσει το διεθνές δίκαιο”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.