Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Το τζάμπα παγιώθηκε!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Δεν πάει άλλο με την απάτη από το πλήθος των τζαμπατζήδων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η στήλη έχει ασχοληθεί κατ’ επανάληψη με την αθλιότητα της συχνής εικόνας να περάνει ένας νομοταγής το εισιτήριό του (ή την κάρτα του) από το μηχάνημα εισόδου στο Μετρό και πίσω του στα επόμενα τρία δευτερόλεπτα να γλιστράνε βιαστικά άλλοι τέσσερις – πέντε, δυστυχώς και μεγάλοι άνθρωποι. Το έζησα χθες όταν βγήκα τσεκάροντας την κάρτα μου στο Μέγαρο Μουσικής και πίσω μου ουρά τεσσάρων τζαμπατζήδων με έκαναν να νοιώσω ηλίθιος. Μετά από λίγο μπήκα με τσεκάρισμα μετεπιβίβασης στο τρόλεϊ για Γηροκομείο και μαζί μου καμιά δεκαριά επιβάτες όλων των ηλικιών και…φυλών! Οι εννιά από αυτούς το ίδιο βιολί. Εσπευσαν να μαλώσουν προλάβουν τις ελάχιστες κενές θέσεις και από ναύλα καμία κίνηση.

Φοβάμαι πως ο ΟΑΣΑ με αυτήν την παγιωμένη φάμπρικα αλητείας σε βάρος του, χάνει κάποια εκατομμύρια ετησίως. Και ότι αυτή την απώλεια θα κληθούν να την ρεφάρουν –με πιθανές αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων- οι ανόητοι νομοταγείς πελάτες. Που σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση, πάλι όσοι σκανάρουν την κάρτα τους θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Μια μικρή απορία: οι έχοντες την ευθύνη του κοντρόλ στις εισόδους των σταθμών του Μετρό, γιατί αποφάσισαν την λύση του αστείου ανοίγματος με πλαστικό πορτάκι και δεν επιχείρησαν κάτι πολύ λογικό (που έχουν εφαρμόσει οι…κουτόφραγκοι στο Παρίσι). Να τοποθετήσουν τουρνικέ μέσω του οποίο θα πέρναγε ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ επιβάτης. Και μάλιστα με πρόβλεψη ενός μεγάλου βεληνεκούς ώστε να μη «σκαλώνει» κάποιος υπέρβαρος (και προκύπτουν προβλήματα τραυματισμού). Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, ένα 30 έως 50% θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν. Οσο για τον πλήρη έλεγχο; Η εταιρεία μάλλον θα χρειαζόταν άλλους τόσους όσους διαθέτει υπαλλήλους για να ελέγχουν την ντροπή.

* Ας ελπίσουμε ότι απόψε οι διεθνείς μας και ο Άγγελος Αναστασιάδης (με τον…υπαρχηγό Στέλιο Γιαννακόπουλο) θα καταφέρουν να δείξουν το καλό τους πρόσωπο. Μια νέα αποτυχία θα τους γελοιοποιήσει, κυρίως αυτούς οι οποίοι βγαίνουν στα κανάλια και ζητάνε φορτικά την παρουσία των φιλάθλων στις εξέδρες.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ομάδα «Ξου»! , του Γιώργου Σαράφογλου
Εξωτερική πολιτική και Ενέργεια, του Νίκου Σταθόπουλου
Απαθανατίζοντας την φρίκη: η εικόνα του “τέρατος” και η δια-γραφή του από τον χώρο και τον χρόνο, του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.