Το σχόλιο της ημέρας

Το σχόλιο της ημέρας: Σύντροφε Αλέξη! Υπάρχει θέμα, του Μάνου Στεφανίδη

Μάνος Στεφανίδης 

Σύντροφε Αλέξη! Υπάρχει θέμα.

Τί ήταν η κυβερνώσα αριστερά στην Ελλάδα; Μα τι άλλο από μία ομάδα επαγγελματιών της ιδεολογίας που τότε και τώρα κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλά: business as usual. Ή κανείς καλός δεν χάνεται! (Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης έχει μείνει χωρίς δουλειά. Αδικία)!

Από την εποχή λοιπόν που ήταν δεξί χέρι του Νίκου Κωνσταντόπουλου και κατ’ ουσίαν κατεύθυνε την πολιτική του Συνασπισμού, ο Στέργιος Πιτσιόρλας ήταν σταθερά ένας πραγματιστής. Δηλαδή προωθούσε μεθοδικά το προσωπικό του συμφέρον. Σε κάθε συνθήκη. Αυτό τον καθιστούσε οιονεί απαραίτητο στην εκάστοτε ηγεσία του κόμματος.

Έτσι και τώρα! Ο Πιτσιόρλας την αγαθήν μερίδα εξελέξατο που λέει και το Ευαγγέλιο. Νομίζω όμως πως για τον πρώην πρωθυπουργό του που τον πούλησε έτσι ψυχρά, μάλλον υπάρχει θέμα. Ή, όχι σύντροφοι;

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ λοιπόν, πρώην Υφυπουργός και μετέπειτα Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης των κυβερνήσεων Τσίπρα που ήταν από τους κύριους εκφραστές της μεταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την πολιτική του «ΤΙΝΑ» (There Is No Alternative), προωθώντας ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα και κερδίζοντας τον θαυμασμό και την εκτίμηση δανειστών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών αντιπάλων….

Αναλαμβάνει πρόεδρος του Δοικητικού Συμβουλίου του ομίλου AVIAREPS, στον οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι Sky Express, Swissport, SkyServ, και που ελέγχει περίπου το 70-80% της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα λάβει από το ελληνικό δημόσιο και την αποκλειστική εξυπηρέτηση 9 «άγονων γραμμών» με τετραετή σύμβαση από το 2017 — εποχή που ο Πιτσιόρλας ήταν ακόμα πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Καλές δουλειές! Εξάλλου ξέρει όλα τα κόλπα.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
news-3.jpg
11-3-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]
Kostis A. Makris
Τι ήττα κι αυτή…, του Κωστή Α. Μακρή
Χιλιάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη Κορώνειας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.