Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Το πρόστιμο έγινε «καπνός», του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love
  • 36
    Shares

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Την ώρα, λοιπόν, που οι πολλοί περιμένουν κάποια χαραμάδα ελάφρυνσης φόρων και βέβαια να δρομολογηθεί από την κυβέρνηση η επιστροφή χρημάτων από παράνομες (κατά τη δικαιοσύνη) περικοπές σε βάρος των συνταξιούχων, ιδού ελάχιστα πριν η Βουλή «κατεβάσει ρολά», πλήθος τροπολογιών, μερικές από τις οποίες θεωρούνται «χαριστικές» και άλλες «εκδικητικές». Για παράδειγμα η τροπολογία με την οποία ουσιαστικά σβήνεται πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ της ΣΕΚΑΠ, που είχε χρεωθεί ο γνωστός ολιγάρχης του… ΠΑΟΚ, πριν πουλήσει τις μετοχές του σε ιαπωνικό όμιλο. Αναρωτιέμαι αν θα χρεοκοπούσε ο εν λόγω επιχειρηματίας αν υποχρεωνόταν να πληρώσει το παραπάνω πρόστιμο. Προφανώς η κυβέρνηση δεν το έψαξε, απλά τον λυπήθηκε!

Όπως λυπήθηκε τους αθλητές της εθνικής μας ομάδας στίβου, που δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Λευκορωσία για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου, ένεκα έλλειψης εισιτηρίων. Προσωπικά ο πρωθυπουργός -μέσω Βασιλειάδη- διέθεσε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, οπότε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, δημοσκόπος Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Καπράλος ηρέμησαν για τα καλά και δεν θα χρειαστεί να παραιτηθούν (ή να εισπράξουν την αγανάκτηση των φιλάθλων).

Είναι όμως ντροπής ιστορία να μη μπορούν Ομοσπονδία και ΕΟΕ  να πληρώσουν για τον ναύλο  ενός ταξιδιού εθνικής ομάδας, την ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια σε ολιγάρχη.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

  • 36
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Γραφεία τυχερών παιγνίων, του Δημήτρη Κατσούλα
Στην Κέρκυρα την Μ.Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης με το βαν του ΠΟΤΑΜΙου για τις Ευρωεκλογές 2019
Ο Ευρωσκεπτικισμός τρέφεται από τη Δύση, της Αθηνάς Αντωνιάδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.