Πόρτα στην Πολιτική

Το κύμα της αλληλεγγύης, μία ανάσα για τη Ruqia, του Κώστα Αρβανίτη

Ο Κώστας Αρβανίτηςείναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

 

 

 

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL και τακτικού μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για την υπόθεση της 19χρονης Ruqia και το κύμα αλληλεγγύης και στήριξής της:
Βρυξέλλες – 20 Φεβρουαρίου 2020

Το κύμα της αλληλεγγύης, μία ανάσα για τη Ruqia

Χθες το βράδυ, ήρθε στο φως η υπόθεση της Ruqia. Μιας 19χρονης Ιρακινής που κρατούνταν σε κελί της Λέσβου και κινδύνευε με απέλαση στην Τουρκία -μια χώρα που αρχικά είχε κριθεί μη ασφαλής για την επιστροφή της, αλλά στην πορεία η απόφαση άλλαξε- την ίδια ώρα που η υπόλοιπη οικογένειά της βρίσκεται στο ΚΥΤ της Μόριας.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες oι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης και το θέμα έλαβε διεθνείς διαστάσεις. Το SPD, η Σκα Κέλλερ, ευρωβουλεύτρια και επικεφαλής των Πρασίνων, ο Claude Moraes, Άγγλος Εργατικός, τ. ευρωβουλευτής και τ. πρόεδρος της επιτροπής LIBE, η Clare Daly Ιρλανδή ευρωβουλεύτρια της GUE/GNL, o Erik Marquardt, ευρωβουλευτής των Πρασίνων και πλήθος άλλων Αριστερών, Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, συνέδραμαν στον αγώνα, με δημόσιες δηλώσεις στήριξης στη 19χρονη κοπέλα και κατακραυγής για την απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, της αστυνομίας και του αρμόδιου Υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Λίγες μόλις ώρες μετά την τεράστια κινητοποίηση, η 19χρονη Ruqia αφαιρέθηκε από τη λίστα προς απέλαση. Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις όσον αφορά την κράτησή της και την επανένωση με την οικογένειά της και βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τον δικηγόρο της.

Η Ruqia δεν θα απελαθεί. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επανενωθεί με την οικογένειά της, ελεύθερη. Η Ruqia δεν θα απελαθεί, και αυτό συνιστά μια πολύ σημαντική νίκη, που μας υπενθυμίζει την ανάγκη να είμαστε διαρκώς υπ’ ατμόν, διαρκώς σε επαγρύπνηση, ώστε να εντοπίζουμε και να καταδικάζουμε δημόσια κάθε τέτοια κατάφωρη αδικία.

Που μας υπενθυμίζει ότι η φωνή μας έχει δύναμη.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Το μη χείρον χείριστον, του Πάνου Μπιτσαξή
Να διασωθεί η Μεγάλη Αριστερά από τους Μικρούς αριστερούς, του Γιάννη Πανούση
ΔΕΘ ή ΜΕΘ;, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.