Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Το “Κλειδί”… του Δημάρχου δέσμευσε τον Πρωθυπουργό και ξεκινά την υλοποίηση αιτημάτων: 3,5 εκ.ευρώ για τη Ροδιακή Έπαυλη

Spread the love

Άρχισαν να υλοποιούνται οι αποφάσεις του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Ο δήμος Ρόδου πέτυχε τη χρηματοδότηση των έργων στη Ροδιακή Έπαυλη με 3,5 εκ. ευρώ

Στο δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, κοινοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2018 από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, η  απόφαση ένταξης  της Ροδιακής Έπαυλης με 3,5 εκατομμύρια ευρώ, για την αποκατάσταση του κτηρίου και την ανάπλαση του κήπου.

Πρόκειται για την πρώτη θετική ανταπόκριση στα αιτήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Ρόδου προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο τις προηγούμενες  μέρες για την άμεση εφαρμογή του Ειδικού Προγράμματος.

Η απόφαση χρηματοδότησης έρχεται μετά την παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο Ρόδου στις 7-6-2017 που επετεύχθη μετά από επίμονες προσπάθειες και αιτήματα.

Η νέα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας περιλαμβάνει την αποκατάσταση του διατηρητέου ιστορικού κτηρίου της Ροδιακής Έπαυλης καθώς και την αξιοποίησή τους για στέγαση δημοτικής βιβλιοθήκης και άλλων υπηρεσιών του Δήμου. Περιλαμβάνει επίσης την ανάπλαση των 24 στρεμμάτων κήπου που την περιβάλλει, ανάδειξή του σε βασικό φυσικό πνεύμονα της πόλης της Ρόδου και αξιοποίησή του σαν χώρο τέχνης και πολιτισμού.

Ειδικότερα η υλοποίηση του έργου περιλαμβάνει δύο υποέργα και συγκεκριμένα την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου με 1.800.000 ευρώ και του κήπου με 1.700.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι «ένας στόχος του Δήμου που εκφράζει απόλυτα το ροδιακό λαό όπως είναι η αποκατάσταση και αξιοποίηση της Ροδιακής Έπαυλης, υλοποιείται. Το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους θα εγκατασταθούν οι εργολάβοι για το ξεκίνημα των εργασιών».

SHARE
RELATED POSTS
Πώς θα είναι το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της πόλεως Ρόδου σύμφωνα με την μελέτη ανάπλασης του Δήμου
Φιλανθρωπική εκδήλωση Flamengo από την σχολή χορού “Έλλη Παρασκευά”
Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Βασίλη Ν.Πη στις 2 Μαρτίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.