Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Το Θεάρεστο έργο των Πατέρων του Ιερού Ναού Αγ. Σεραφείμ Πεντέλης, της Σόφης Παπασπύρου

Spread the love

Η Σοφία Παπασπύρου είναι Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος

Πριν λίγες μέρες είχαμε μια πρόσκληση από τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Γιώργο Ντούσκο, ιδιοκτήτη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Πεντέλης αλλά και διαχειριστή του γηπέδου 5 επί 5 του Δήμου, για να μας παρουσιάσει το έργο των Πατέρων του Ιερού Ναού Αγ. Σεραφείμ Πεντέλης, Πρωτοπρεσβύτερου Φραγκίσκου Λάβδα και Πρεσβύτερου Πελοπίδα Βουρνά.

Όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια που ήρθαν στον Ναό, με την ευχή του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου και με την στήριξη του πρωτοσύγκελου Θεσπιών Συμεών που είναι και στενός συνεργάτης του πατέρα Φραγκίσκου. Ο Ναός ήταν ημιτελής, μας λέει ο Πατέρας Φραγκίσκος, η πρώτη μας κίνηση ήταν να γνωρίσουμε τους ανθρώπους να ανακαλύψουμε το ωραίο που υπάρχει μέσα τους και βέβαια σιγά σιγά να ξεκινήσουμε την αναστήλωση του ναού.

Ο πρώτος που χτύπησε την πόρτα ήταν ο Γιώργος Ντούσκος, μας πρόσεφερε τις υπηρεσίες και την βοήθεια του για να γίνουν τα πρώτα χρονικά βήματα του Ναού. Όπως είναι φυσικό αναπτύξαμε μια σχέση η οποία εξελίχθηκε και σε Πνευματική. Το έργο των Πατέρων όμως δεν σταματάει εδώ, το πρώτο τους μέλημα ήταν να φέρουν τον κόσμο και ειδικά τα παιδιά και τους νέους κοντά στον Θεό μας. Έτσι ξεκίνησαν μαζί να σχεδιάζουν δραστηριότητες για να δώσουν κίνητρα στους νέους. Ο κ. Γιώργος Ντούσκος ανέλαβε να δημιουργήσει δυο ομάδες ποδοσφαίρου για τα αγόρια του κατηχητικού, Δημοτικού και Γυμνασίου , μιας και είναι ο διαχειριστής του γηπέδου 5 επί 5. Κάθε Σάββατο έχουν προπονήσεις και αγώνα όπου πάντα πρωτοστατούν οι Πατέρες. Την ίδια ώρα τα κορίτσια κάνουν Θέατρο με την γυμνάστρια του Γυμνασίου Πεντέλης κ. Φωτεινή Γριτσοπούλου. Τελειώνοντας τις δραστηριότητες του Σαββάτου , αγόρια και κορίτσια μαζεύονται όλα στον Ναό ,όπου έχουν φροντίσει οι Πατέρες ένα γεύμα με πίτσες και χυμούς . Με αυτή την ευκαιρία μιλούν για τον Χριστό μας και το έργο του , τα παιδιά ακούνε με προσοχή αλλά παίρνουν και μέρος στην συζήτηση λέγοντας πολλές φορές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Έτσι από την κουβέντα αυτή βγαίνει το άνοιγμα της καρδιάς και η διάθεση να μοιραστούν. Έχουν φτάσει να φιλοξενούν κάθε Σάββατο γύρω στα 30-40 παιδιά αυτό τους δίνει την δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους αυξάνοντας τις δραστηριότητες. Μια Κυριακή τον μήνα γίνεται ένα Σεμινάριο, από την κυρία Καστάνη εκπαιδευτικό και συγγραφέα, για γονείς και παιδιά. Τελευταία ήρθε κοντά τους και η κ. Θέκλα Μαντέλη. Δημιούργησε μια θεατρική ομάδα ενηλίκων και θα ανεβάσουν το Θεατρικό έργο ο Μαυρογιαλούρος.

Σήμερα, λοιπόν, που μιλάμε έχουν να παρουσιάσουν έναν Ναό που μόνο ημιτελής δεν θεωρείται. Η συγκίνηση είναι μεγάλη συνεχίζει να μας λέει ο Πρωτοπρεσβύτερος Φραγκίσκος, όλα έγιναν από τον κόσμο που ήρθε κοντά μας και βοήθησε αλλά και βοηθάει. Σημαντικό είναι και το έργο της Αδελφότητας του παραδοσιακού Πεντελικού, με Πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Μπουκουβάλα για την αποπεράτωση του Ναού. Μέσα στον Ναό υπάρχει και το υπέροχο παρεκκλήσιο του Αγίου Πορφυρίου το οποίο έγινε μετά από παράκληση των κατοίκων της Πεντέλης μας, συνεχίζει ο Πατέρας Πελοπίδας. Ο Άγιος Πορφύριος έζησε στην Πεντέλη στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στα Καλλίσια και το συντηρούσε. Οι μοναχές του Νταού Πεντέλης φιλοτέχνησαν την εικόνα και πολλοί πιστοί έκαναν δωρεές για να προστεθούν οι αγιογραφίες. Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται κοντά μας κάτι μου μας συγκινεί και χαροποιεί ιδιαίτερα  Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλον τον κόσμο για τις χορηγίες που μας έχουν δώσει, αλλά και συνεχίζουν να προσφέρουν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 5.00 μ.μ. Σύναξη Μελέτης Αγίας Γραφής.

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 6.30 μ.μ. Παράκληση στην Παναγία και Ομιλία. 9.00 μ.μ.

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων.

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 7.00 μ.μ. Μάθημα Βυζαντινής Μουσικής.

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5.00 μ.μ. Τμήμα παραδοσιακών χορών Παιδικό, Εφηβικό. 6.15 μ.μ. Τμήμα παραδοσιακών χορών Ενηλίκων.

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 π.μ. Κατηχητικό για παιδιά Νηπίου, Α΄, Β΄ Δημοτικού. 12.00 μ.μ. Κατηχητικό για παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ Δημοτικού. 3.30 μ.μ.

Ποδόσφαιρο στο γήπεδο 5 Χ 5 Πεντέλης για παιδιά Γυμνασίου. 3.30 μ.μ.

Θεατρικό Εργαστήρι Μαθητών. 4.30 μ.μ.

Ποδόσφαιρο στο γήπεδο 5 Χ 5 Πεντέλης για παιδιά Δημοτικού. 4.30 μ.μ.

Κατηχητικό για παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου.

Κάθε απόγευμα στις 6:00 τελείται η Ακολουθία του Εσπερινού.

Πληροφορίες : 2108046882

Φωτογραφίες από το #pitsounicity

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η Επιστολή!…εξ άνωθεν η οδηγία!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
20525703_1988108224804640_5848327153125532740_n.jpg
Το πρώτο φως του χρόνου, του Μάνου Στεφανίδη
«Τα σύνορα της καρδιάς μας», του Δρ Πάνου Καπώνη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.