Πόρτα στην Πολιτική

Το γράμμα του Μανώλη Γλέζου στα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξ αφορμής του θανάτου του

Spread the love

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ελευθερίας του Τύπου» ο Μανώλης Γλέζος θέλοντας να τιμήσει τον  φίλο του Κυριάκο Μητσοτάκη όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό του επισκέφθηκε τα παιδιά του στο  σπίτι της οδού Λυκαβηττού δίνοντας στην Ντόρα Μπακογιάννη ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, ανήμερα της επετείου που ο ίδιος και ο Απόστολος Σάντας είχαν κατεβάσει το 1941 τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά συγκινημένος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα σύστησε στην μικρή κόρη του Δάφνη τον κ. Γλέζο, λέγοντάς της: «Έχεις απέναντί σου έναν μεγάλο ήρωα, έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης».

Ο Μανώλης Γλέζος παρέδωσε ένα γράμμα στην οικογένεια Μητσοτάκη, που ξεκινούσε με ένα απόσπασμα από την Ομήρου Ιλιάδα Ι 63-65.

Στο γράμμα προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο Γλέζος έγραφε:

«Πιστός στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής. Όποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις. Γνωρίστηκα μαζί του το 1953 και υπήρξαν διαφορετικές απόψεις μας για το πολιτικό γίγνεσθαι. Η διαφορά, όμως αυτή δεν υπήρξε να γίνουμε οχτροί. Η χούντα στις 21 Απριλίου 1967 μας ξαναντάμωσε στον ίδιο θάλαμο στο Γουδή και μετά στο Πικέρμι. Γνωστή η ιστορία που έχουμε από κοινού δημοσιοποιήσει».

 

SHARE
RELATED POSTS
Πορεία νίκης του Μανώλη Γλυνού και στις Κυκλάδες
Η Φώφη, ο ΓΑΠ και η ειρωνεία του 42,5% της Τζίνας Δαβιλά
Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.