Ανοιχτή πόρτα

Τελικώς, έμεινε απάτητη εκείνη η κορυφή, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Ποτέ μην κάνεις όνειρα, μην καταστρώνεις σχέδια παραπάνω από μία ημέρα.

Δεν ξέρω εάν αυτό έχει ειπωθεί από επίσημα βαθυστόχαστα μυαλά κι έρχομαι εγώ τελευταίος και κατα’ι’δρωμένος να το επιβεβαιώσω απλά, γνωρίζω μόνο ότι με το αριστερό χέρι τσακισμένο, ένα γερό διάστρεμμα στον αστράγαλο και κάτι αμελητέους μωλωπισμούς στο πρόσωπο, ” φθηνά ” την γλύτωσα. Και δεν είναι μόνον αυτό. Οι οδηγίες των ιατρών του νοσοκομείου είναι σαφείς: Θά απαιτηθούν τουλάχιστον δυο μήνες για την πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα.

Τέρμα λοιπόν οι βόλτες με το ποδήλατο στην προσπάθεια μου να κατακτήσω μέχρι ενός σημείου κι έπειτα με πεζοπορία το άγγιγμα της κορυφής του βουνού, απαγορεύονται οι διαδρομές για ένα μικρότερο διάστημα εντός της πόλης – μόνο μικρές ασκητικού χαρακτήρος και ελεγχόμενες βόλτες στην αυλή – ξεχνώ τις κρυστάλλινες πηγές του, όπου για τα μεσημέρια ήταν θεία μεταλαβιά στον ξηραμένο  ουρανίσκο, το κρυφτό με τους φίλους ανάμεσα στα πεύκα του, καθώς και τους μεσημεριανούς ύπνους πάνω στις πευκοβελόνες και χαλαρά χαλαρά διαχειρίζομαι το άγχος έως ότου παρέλθουν αυτοί οι δυο μήνες.

Και δεν φθάνουν μόνον αυτά που περνώ. Από την άλλη πλευρά έχω ν’ αντιμετωπίσω την μουρμούρα και τις απειλές της Μάριον ότι θα μου κόψει τα πόδια, θα εξαφανίσει το ποδήλατο – θα τό χαρίσει είπε στα τσιγγανόπουλα που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη – λες κι αυτή δεν ήταν ο υποκινητής της όλης οργάνωσης για την κατάκτηση του βουνού ! Αλλά, τί να πεις; Έχει χάρη αφού και η ίδια την έβγαλε καθαρή μόνο με κάτι γδαρσίματα σε χέρια και πόδια τραβώντας με μέσα από τον βατώνα όπου πήγα και χώθηκα, έχοντας επάνω μου για ουρανό το ποδήλατο* .

Κι εδώ που τα λέμε, τώρα που ο τρόμος σχετικά καταλάγιασε, κάθομαι και σκέφτομαι οτι όλα γενικώς έχουν την ερμηνεία τους. Εν κατακλείδι, τι άλλο μπορεί να είναι η γραφή εκτός από μοναχικός ανήφορος προς το άπιαστο των απάτητων κορυφών, καθ’ ον χρόνον βλέπεις όλες τις παιδικές σου μικροχαρές να βυθίζονται απεγνωσμένες;

* Για την ιστορία, η αποχώρηση από το νοσοκομείο έγινε επί ποδηλάτου με την  Μάριον οδηγό. Οι διακοπές πάντως έστω και έτσι, συνεχίζονται.

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
181f88054488236c2679da41b7cf6faf_XL_1.jpg
Εδώ και εκεί, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Δημήτρης Κρεμαστινός: “Πιστεύω στην Ευρώπη των Λαών”. Σαφής η στήριξη σε Γλυνό και Χατζηδιάκο στις αυτοδιοικητικές 2019
Ίσως για αυτό σε ερωτεύτηκα …, του Σπύρου Ντασιώτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.