Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Τα fake news σε πλήρη κινητοποίηση, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

 

 

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Στην αρχή, για να καθησυχάσουν την κοινωνία που βράζει εφηύραν το τέχνασμα των κλειστών δομών φιλοξενίας στα νησιά. Τελικώς, πλήρης αποτυχία, όχι περαιτέρω ανάλυση, όλοι την ζήσαμε. Έτερος χώρος ο οποίος ευρίσκεται υπό αστυνομική καταστολή αλλά δεν το μαρτυρά η κυβέρνηση είναι ο πανεπιστημιακός ο οποίος στην κυριολεξία βράζει. Με το νέο ασφαλιστικό – εκεί όπου όπως διεκήρυτταν – θα επήρχετο η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, όχι μόνο αυτό δεν συνέβη αλλά ο νέος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή τον διατηρεί «όρθιο» και προσαυξανόμενο επιδεινώνοντας μάλιστα και τις αδικίες σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων. Έτερον βαρύ παραστράτημα της κυβέρνησης με τις επιστροφές των δεσμεύσεων των περιουσιών σε όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα, καθώς και παραγραφή των προστίμων σε όσους είχαν επιβληθεί για την λίστα Λαγκάρντ. Πλήρης στασιμότητα των επενδύσεων, στις οποίες πολύ είχε επενδύσει ο κύριος πρωθυπουργός όπου τώρα αποδεικνύονται αέρας ραφινάτος, αέρας κοπανιστός.

Και η κυβέρνηση πώς (ακόμα ) παίζει το παιχνίδι της; Με την επιστράτευση όλων των φίλιων μέσων που έχει στο πλευρό της για τα οποία μπορεί να υπερηφανεύεται πως κατάφερε μέσα σε μια νύχτα να εμποδίσει τις 9.600 απόπειρες παραβιάσεων των συνόρων μας. Καλά, ποιος είπε ότι οι απελπισμένοι κάτοικοι του Έβρου δεν εργαλειοποιούνται και από τους εν Αθήναις κυβερνώντες;

Δεν χρειάζεται πολύ, μια βόλτα και μόνο στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετή για να δει κάποιος τους πάλαι ποτέ Μακεδονομάχους με τα ροδαλά τους πρόσωπα να σφύζουν από εθνική περηφάνια.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

  The article expresses the views of the author  

 iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μετά τη Μάχη, της Μαρλένας Σκουλά-Περιφεράκη
Η τρομάρα του αιώνα, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Μετρήματα, της Μάρως Κακαβέλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.