Υγεία

Τα φαγωμένα νύχια σε προδίδουν!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love
  • 18
    Shares

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Δεν είναι μόνο άκομψη αλλά και επιβλαβής συνήθεια, που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον ιστό των νυχιών αλλά και να επηρεάσει την υγεία του στόματος ή να προκαλέσει θέματα στη γνάθο. Το δάγκωμα των νυχιών μεταδίδει βακτήρια και ιούς, αυξάνοντας τον κίνδυνο ασθένειας και μόλυνσης.

Πρωτίστως μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος σας: είναι ο βασικότερος λόγος που δαγκώνετε τα νύχια σας. Κάντε γιόγκα ή διαλογισμό: θα βελτιώσει ούτως η άλλως την καθημερινότητά σας. Στην ίδια λογική, αναζητείστε βότανα που καταπολεμούν το στρες και εντάξτε τα αφεψήματά τους στην καθημερινότητά σας: από χαμομήλι έως λεμονόχορτο…

Εναλλακτικά, για ν’ απαλλαγείτε απ’ αυτήν τη βλαβερή συνήθεια, κρατάτε τα νύχια σας κομμένα, βάφετέ τα με πινέλο με πικρή γεύση ή φοράτε γάντια. Μία άλλη λύση είναι να μασάτε τσίχλες, με φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης, εκτός κι αν πάσχετε από παθήσεις όπως η διαταραχή των κροταφογναθικών αρθρώσεων.

Και μέχρι να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας,  φροντίστε την υγεία σας πλένοντας τα χέρια σας όσο το δυνατόν συχνότερα: αν είναι να δαγκώσετε τα νύχια σας, βεβαιωθείτε τουλάχιστον ότι είναι καθαρά!

 

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

  • 18
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Οι κανόνες των διακοπών, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Άντρες, φροντίστε τον προστάτη σας!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ποιες τροφές μας γερνούν;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.