Υγεία

Τα φαγωμένα νύχια σε προδίδουν!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Δεν είναι μόνο άκομψη αλλά και επιβλαβής συνήθεια, που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον ιστό των νυχιών αλλά και να επηρεάσει την υγεία του στόματος ή να προκαλέσει θέματα στη γνάθο. Το δάγκωμα των νυχιών μεταδίδει βακτήρια και ιούς, αυξάνοντας τον κίνδυνο ασθένειας και μόλυνσης.

Πρωτίστως μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος σας: είναι ο βασικότερος λόγος που δαγκώνετε τα νύχια σας. Κάντε γιόγκα ή διαλογισμό: θα βελτιώσει ούτως η άλλως την καθημερινότητά σας. Στην ίδια λογική, αναζητείστε βότανα που καταπολεμούν το στρες και εντάξτε τα αφεψήματά τους στην καθημερινότητά σας: από χαμομήλι έως λεμονόχορτο…

Εναλλακτικά, για ν’ απαλλαγείτε απ’ αυτήν τη βλαβερή συνήθεια, κρατάτε τα νύχια σας κομμένα, βάφετέ τα με πινέλο με πικρή γεύση ή φοράτε γάντια. Μία άλλη λύση είναι να μασάτε τσίχλες, με φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης, εκτός κι αν πάσχετε από παθήσεις όπως η διαταραχή των κροταφογναθικών αρθρώσεων.

Και μέχρι να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας,  φροντίστε την υγεία σας πλένοντας τα χέρια σας όσο το δυνατόν συχνότερα: αν είναι να δαγκώσετε τα νύχια σας, βεβαιωθείτε τουλάχιστον ότι είναι καθαρά!

 

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η κλιμακτήριος είναι και ανδρική υπόθεση, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Η «γλώσσα» των χεριών, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
egkefaliko.jpg
Πέντε συμπτώματα του εγκεφαλικού και δώδεκα μύθοι

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.